Βουλή: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη – Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει συνάντηση αυτή την ώρα στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως αποτελεί εθνικό στοίχημα η επιστροφή των αποδήμων και η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, του ευχήθηκε καλή αρχή και τον ρώτησε στη συνέχεια εάν έχει εξοικειωθεί στα πράγματα, με τον κ. Κασσελάκη να του απαντά «στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα, όπως και στην Ελλάδα. Έχουμε ευθύνη να έρθει όλος ο κόσμος πίσω, οι απόδημοι μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια ανέφερε πως «για αυτό είανι πολύ σημαντικό το νομοσχέδιο που δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους απόδημους».

«Θα τα συζητήσουμε όλα» είπε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης Στέφανος Κασσελάκης

Την Τετάρτη στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τους και λοιπές διατάξεις». Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου εξασφαλίζεται ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας επιλογής των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου Τομέα με τη δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο προβλέπει τη διαρκή αξιολόγησή τους, την αναβάθμιση των απαιτήσεων για κάθε θέση και την ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ