Βουλή: Σε δημόσια διαβούλευση από Δευτέρα το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων – Πότε θα ψηφιστεί

Αύριο, Δευτέρα 10/7 θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημόσια διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα και στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου.

Το νομοσχέδιο καταργεί όλους τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων καθώς το σύνολο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του.

Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών και ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021 ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση. 

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι στις αρχές της εβδομάδας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νόμος με ένα άρθρο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. «Έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας από όπου και αν κατοικούν», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αφού δοκιμάσαμε την διαδικασία στην πράξη να δούμε πόση συνέπεια υπάρχει μεταξύ λόγων και πράξεων. Και γιατί όχι να ψηφιστεί από 300 βουλευτές. Να δείξουμε πόσοι πιστοί μένουμε πραγματικά στις διακηρύξεις μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ