Βουλή: Σε αναζήτηση χώρων για τους 8 πολιτικούς αρχηγούς – Πού θα βρίσκονται τα γραφεία τους

Σε αναζήτηση των κατάλληλων χώρων που θα φιλοξενήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς και τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων βρίσκονται οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών της Βουλής. Η οκτακομματική Βουλή επιβάλλει και χωροταξικές αλλαγές.

Μετά τη μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ στους 47 από 86 βουλευτές, οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν στα γραφεία που κατείχε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον δεύτερο όροφο του Κοινοβουλίου. Τα γραφεία που «έχασε», όπως κι εκείνα του ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη που δεν μπήκε στη Βουλή θα δοθούν σε ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί των τεσσάρων μικρότερων κομμάτων θα φιλοξενηθούν σύμφωνα με πληροφορίες στον ισόγειο διάδρομο του βορεινού τμήματος του κτιρίου της Βουλής.

Στην αρχή του διαδρόμου παραμένει το γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου. Απέναντι και στον χώρο που παλαιότερα ήταν το γραφείο της Φώφης Γεννηματά θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ως πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος ΚΟ δικαιούται γραφείο και συνεργάτες.

Στο παλιό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη θα τοποθετηθεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ