Βουλή: Προ ημερησίας συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την κοινωνική πολιτική στις 6 Ιουλίου

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης μας εφαρμόσαμε πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Πολιτικές που στηρίχθηκαν στη δυνατότητα που εξασφαλίσαμε χάρη στο οικονομικό μας σχέδιο, την επαγγελματική διαχείριση των δεδομένων και τις μελετημένες νομοθετικές μας παρεμβάσεις. Οι πολιτικές αυτές και τα αποτελέσματά τους θα αναδειχθούν αναλυτικά σε Προ Ημερήσιας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη κοινωνική πολιτική” ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Τα 12 κομβικά σημεία της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης

Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά σε 12 κομβικά σημεία της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και στα αποτελέσματα που αυτή είχε για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια κατάσταση άθλια και κανείς δεν την ξεχνά: υψηλότατη ανεργία, χαμηλοί μισθοί, μαζική μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων, τεράστιες έμφυλες ανισότητες στον εργασιακό χώρο, ανύπαρκτη μέριμνα για τις ποσοτικές αλλά και ποιοτικές διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος.

«Η κυβέρνησή μας μετέτρεψε τον καρπό των οικονομικών της πολιτικών σε κοινωνικό κεκτημένο για την εργασία, την ασφάλιση, την κοινωνική προστασία», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Γιατί αρχή μας είναι όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι ο πολιτικός ανθρωπισμός, γιατί όλα πρέπει να γίνονται πρώτα για τον άνθρωπο».

Γιάννης Οικονόμου

Ειδικότερα αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας, στην αξιοποίηση κάθε εθνικής και κοινοτικής δυνατότητας και στη δημιουργία νέων εργαλείων χρηματοδότησης ώστε να παρασχεθούν 10 δισ. ευρώ στήριξη για εργαζόμενους και ανέργους στην περίοδο της πανδημίας. Επίσης, στην παροχή 2,8 δισ. σε προγράμματα ένταξης 380.563 ανέργων στην αγορά εργασίας την τριετία 2020-2022. Ανέφερε ενδεικτικά ότι παρά την πανδημία ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) έχει τριπλασιαστεί, καθώς δημιουργούνται 31.661 θέσεις εργασίας τον χρόνο έναντι 10.627 την τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι στους ανέργους δόθηκαν θεσμικές δυνατότητες ώστε να στηριχθούν ενεργά και αποτελεσματικά όσοι αναζητούν εργασία. Επίσης αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε η κατάρτιση.

«Έκτον, δίνουμε δύναμη στον εργαζόμενο με τον νόμο για την προστασία της εργασίας», τόνισε ο κ. Οικονόμου και ανέφερε χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Ως έβδομο ανέφερε την κομβικής σημασίας απόφαση τη μέριμνα για την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων έμμεσα και άμεσα.

«Παράλληλα με τις πολιτικές αποδίδουμε σεβασμό και δικαιοσύνη στην τρίτη ηλικία», είπε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα.

“Με καθοριστικές παρεμβάσεις κόψαμε τον γόρδιο δεσμό των εκκρεμών συντάξεων”, τόνισε στη συνέχεια και αναφέρθηκε ακόμη στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στη σημαντική δουλειά που έχει γίνει και στο σκέλος της κοινωνικής προστασίας αλλά και στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδα αναφορικά με πολιτικές υπέρβασης του σεξισμού, των έμφυλων ανισοτήτων και της προώθησης της ισότητας των φύλων.

«Το εύρος και το βάθος του κυβερνητικού έργου, συντελέστηκε μέσα σε συνθήκες αλλεπάλληλων και τεράστιων διεθνών κρίσεων. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι επιπτώσεις τόσο των κρίσεων όσο και της δεκαετίας των μνημονίων ταλαιπωρούν την χώρα και τους ανθρώπους της», είπε ο κ. Οικονόμου ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του. «Θα μείνουμε προσηλωμένοι στο βασικό ζητούμενο της πολιτικής, αλλά και της διακυβέρνησης στην εποχή μας: Να διέλθουμε αβλαβώς από τον ωκεανό των κρίσεων και να πετύχουμε μαζί περισσότερα για τον καθένα, αλλά και για όλους, για την Πατρίδα, για το λαό μας και για το Έθνος μας», κατέληξε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.