Βουλή: Κόντρα Ανδρουλάκη – Πλεύρη για την τραγωδία στα Τέμπη – Για μικροκομματικά οφέλη μιλά η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Κατακόρυφα ανέβηκε το θερμόμετρο ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, με αφορμή την πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, να καταθέσει στον Άρειο Πάγο τους χαλκευμένους διαλόγους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ανδρουλάκης μετά την έφοδο των αρχών στα γραφεία του ΟΣΕ: Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, παίρνοντας τον λόγο στη συνεδρίαση χαρακτήρισε ως «προσβολή στη δικαιοσύνη» τα όσα ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε σύντομη παρέμβαση του στη Βουλή, σχετικά με την πρωτοβουλία του. Ταυτόχρονα έστρεψε τα πυρά του και στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι διαγκωνίζονται μεταξύ τους για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη από την τραγωδία των Τεμπών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αντέτεινε ότι πρόκειται για μια θεσμική και νόμιμη πρωτοβουλία, η οποία μετά από ένα χρόνο έφερε αποτελέσματα και ο εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή να κατασχεθούν από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ οι σκληροί δίσκοι.

Συνέδριο ΝΔ: Παρόντες Καραμανλής – Σαμαράς αλλά χωρίς ομιλίες

Στον κ. Πλεύρη απάντησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πρότασης κατάθεσης κατηγορητηρίου για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι έχει στόχο την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για τη παραπομπή του πρώην υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή στον φυσικό του δικαστή.

«Όλα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης συνιστούν προσβολή προς τη Δικαιοσύνη. Λέει ότι ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα ενώ υπάρχουν κατηγορούμενοι, το σύνολο του υλικού βρίσκεται στη δικαιοσύνη, η ανάκριση συνεχίζεται και γρήγορα θα φτάσουμε σε αποτελέσματα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ο κ. Πλεύρης, σχολιάζοντας την παρέμβαση του κ. Ανδρουλάκη.

Και συμπλήρωσε: «Η δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και είναι προκλητικό να λέγεται από τον κ. Ανδρουλάκη ότι επειδή αποφάσισε να πάει στον Άρειο Πάγο, ήταν ειδοποιός βάση για να κινηθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη κινείται. Ούτε η νομοθετική ή εκτελεστική εξουσία γνωρίζει ή παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη ούτε η δικαιοσύνη δίνει αναφορά στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης, «υπάρχει ένας διαγκωνισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου από την τραγωδία των Τεμπών να υπάρξει κομματικό όφελος».

«Είδαμε μια θεσμική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με κατάθεση πρότασης κατηγορητηρίου, με αδικήματα τα οποία δεν είχε μνημονεύσει ούτε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, όπως βλέπουμε και την πρωτοβουλία του κ. Ανδρουλάκη να καταθέσει αναφορά στον Άρειο Πάγο λες και δεν αφήσαμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Την πολιτική κριτική να τη δεχθούμε, όχι όμως την εμπλοκή της δικαιοσύνης με την πολιτική», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Δεν μιλώ εγώ, αλλά τα γεγονότα για το έγκλημα. Ένα χρόνο πριν διοχετευτούν οι χαλκευμένοι διάλογοι, τι έκανε η δικαιοσύνη και μας καταγγέλλετε -με την τριπλέτα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που είναι οι τρεις υπουργοί- ότι θέλουμε να την επηρεάσουμε; Ποιοι ήταν οι αδίστακτοι που είχαν προτεραιότητα να χειραγωγήσουν τη κοινή γνώμη όταν ακόμα οι λαμαρίνες έκαιγαν; Με μια πρωτοβουλία μας που πήραμε, και είναι η χάλκευση των διαλόγων, σήμερα ενημερωθήκαμε ότι ο εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή να κατασχεθούν. Είναι μια θεσμική και νόμιμη πρωτοβουλία που όσο και αν δεν σας αρέσει έφερε αποτελέσματα, όπως έφερε και η πρόταση δυσπιστίας που κάναμε που στείλαμε στο σπίτι τους δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού, ενώ έρχεται κοντά και η 9η Ιουνίου που ο ελληνικός λαός θα σας στείλει σπίτι σας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Πολιτικά μιλάμε. Και αυτό που καταθέσαμε ως σχέδιο κατηγορητηρίου για την προανακριτική επιτροπή, είναι γιατί θέλουμε μια πολιτική δέσμευση αν συναινείτε στη παραπομπή του κ. Καραμανλή στον φυσικό του δικαστή ή αν σκοπεύετε να τον αμνηστεύσετε εκ νέου. Αυτό είναι το ερώτημα» σχολίασε, από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος και πρόσθεσε: «Βεβαίως ξέρουμε το πώς πρέπει να κινηθούμε αλλά θα πρέπει πρώτα να δεσμευτείτε ότι θα γίνει μια προανακριτική που θα έχουμε απεριόριστη πρόσβαση στα έγγραφα για τους μάρτυρες που τυχόν θα καλέσουμε και ότι ο κ. Καραμανλής θα δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή και δεν θα κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ασυλία».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ