Ανδρουλάκης από Άρειο Πάγο: Διαφθορά, συγκάλυψη και ατιμωρησία το τρίπτυχο της κυβέρνησης

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με την οποία ζητά να διερευνηθεί ποιος έδωσε στη δημοσιότητα αμέσως μετά την τραγωδία, «πειραγμένες» τις συνομιλίες των μηχανοδηγών των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Της Άννας Κανδύλη

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς, αγνοούμενους, την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία θρηνούσε γι’ αυτό που είχε συμβεί, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες ,να τις χαλκεύσουν και να διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό, καταθέσαμε για αυτή τη νέα αποκάλυψη πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και σήμερα ήρθαμε και καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία τους Αρείου Πάγου για να υπάρχει διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα έχει χρέος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όμως μας ρωτούν γιατί καταθέσαμε τώρα την πρόταση δυσπιστίας. Γιατί το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν είναι πια ούτε μισοάδειο, ούτε μισογεμάτο. Τη μια διόρισαν παράνομα τον επίμαχο σταθμάρχη, την άλλη η ευρωπαϊκή εισαγγελία τους κατηγορεί για διαφθορά. Και ενώ έχουν κάνει όλα αυτά, μαθαίνουμε ότι εκείνο το βράδυ είχαν προτεραιότητα να χαλκεύσουν τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρώπινου λάθους και μόνο. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη λειτουργεί με το τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη και ατιμωρησία. Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει ».

Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόταν από την βουλευτή Μιλένα Αποστολάκη, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Χρήστο Κακλαμάνη και τον εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή, Κώστα Τσουκαλά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ