Βουλή: Η μεγάλη «μάχη» Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια

Τα «ξίφη» τους θα διασταυρώσουν στη Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας με «φόντο» την ακρίβεια. Ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στις 11 το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας αλλά και αν προτίθεται να μειώσει τους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει με ρεαλισμό την κατάσταση. Θα τονίσει πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας η κυβέρνηση κάνει ό, τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει την κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους.

Στο πλαίσιο αυτό θα αναφερθεί και στα βασικά μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για να μετριαστούν οι συνέπειες της εισαγόμενης κρίσης.

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας ότι δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας ενώ θα καλέσει τον Πρωθυπουργό να απαντήσει εάν «προτίθεται η κυβέρνηση να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσης να επαναφέρει την πρότασή του για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Μεταξύ των ερωτήσεων που έχει θέσει  ο κ. Τσίπρας στον Πρωθυπουργό είναι οι εξής:

1) Προτίθεται η Κυβέρνηση να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας;

2) Γιατί η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας; »

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ