Βουλή: «Φοβάμαι τον κορονοϊό» – Η απάντηση του Κωνσταντίνου Τασούλα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ένταση στην Βουλή: Η Φωτεινή Πιπιλή έφτασε μέχρι τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο κ. Τσίπρας ζήτησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο. Τα όσα ακολούθησαν προκάλεσαν αναστάτωση στο κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να παρεμβαίνει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να εξηγήσει την διαδικασία όσον αφορά στην δευτερολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την απάντηση του πρωθυπουργού:

«Μην μπλέκουμε τη Βουλή σε πολιτικό ανταγωνισμό. Συνηθίζεται να έχει τον τελευταίο λόγο ο πρωθυπουργός. Αυτό δεν σημαίνει πως ο πρωθυπουργός θα μιλήσει 109 φορές, εάν εσείς μιλήσετε 107 φορές. (…) Δεν γίνεται να απαντήσει με το ζόρι όποτε το θέλετε εσείς» είπε με έντονο ύφος ο κ. Τασούλας. Τότε ακούστηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι φοβάστε;» με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά: «Φοβάμαι τον κορονοϊό. Και σας το συνιστώ» ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής.

Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ

Νωρίτερα οι τόνοι ανέβηκαν και κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ψήφιση του ποινικού κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση προκλήθηκε νέα ένταση και χρειάσθηκε η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής: «Πάλι αρχίσαμε. Μια χαρά ήμασταν για πέντε δευτερόλεπτα…» είπε ο Κώστας Τασούλας.

Βουλή: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ