Βουλή: Ένταση για την ασυλία Αδαμοπούλου – Κοινοβουλευτική εκτροπή κατήγγειλε ο Τζανακόπουλος

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σφοδρή αντιπαράθεση με αντιμαχόμενα στρατόπεδα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και το προεδρείο της Βουλής από τη μία πλευρά και το σύνολο της αντιπολίτευσης από την άλλη προκάλεσε το αίτημα για άρση ασυλίας της βουλευτού του ΜΕΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου έπειτα από μήνυση συνδικαλιστικού σωματείου με αφορμή ομιλία της στη Βουλή περί αστυνομικών οι οποίοι με μολότοφ διαλύουν τις διαδηλώσεις.

Επί δύο και πλέον ώρες το σύνολο της αντιπολίτευσης δήλωσε πως η υπόθεση δεν πρέπει να εισαχθεί καν προς ψηφοφορία καθώς όσα είπε η κα Αδαμοπούλου εμπίπτουν απόλυτα στην άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων. Η άποψη του Προεδρείου πως το θέμα θα κριθεί κατά την ψηφοφορία και της πλειοψηφίας ότι η Αριστερά επιθυμεί να μην κρίνονται οι βουλευτές όπως οι υπόλοιποι πολίτες προκάλεσε την έκρηξη οργής βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αποκαλύπτεται κυβερνητικό σχέδιο για περιορισμό και φίμωση βουλευτών. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για κοινοβουλευτική και συνταγματική εκτροπή , άποψη που ασπάστηκε και το ΚΚΕ ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε αντίθετος με την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΜΕΡΑ25 λέγοντας ότι δεν γίνεται να μηνύονται βουλευτές για όσα υποστηρίζουν από του βήματος της Βουλής.

Έπειτα από δύο ώρες μεγάλης έντασης, με πλειοψηφία η οποία εκρίθη στην αρχή της δεδηλωμένης καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν περισσότεροι από τους βουλευτές της συμπολίτευσης αποφασίστηκε η υπόθεση να εισαχθεί κανονικά προς συζήτηση και ψηφοφορία.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ