Γιάννης Λαγός: “Πράσινο φως” για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή

Ξεμπλοκάρει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών για την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, σύμφωνα με το MEGA.

Όπως μετέδωσε το MEGA,  χθες το βράδυ, υπήρξε η πληροφορία ότι ξεμπλόκαρε η διαδικασία άρσης της ασυλίας στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει μόνο κεκλεισμένων των θυρών και με φυσική παρουσία των μελών της. Μέχρι τώρα δεν μπορούσε να συνεδριάσει με φυσική παρουσία λόγω κορονοϊού. Χθες όμως οι νομικές υπηρεσίες έδωσαν το πράσινο φως να γίνει συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και μάλιστα «χωρίς καθυστέρηση» και συνεπώς αρχίζει η διαδικασία άρσης της ασυλίας και του Λαγού.

Πριν τον Λαγό προηγούνται όμως και άλλοι ευρωβουλευτές, όπως πχ οι Καταλανοί που έχουν καταδικαστεί στην Ισπανία για τη διεξαγωγή του παράνομου δημοψηφίσματος το 2017 για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ακόμη δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τον Λαγό συγκεκριμένα, αλλά η ουσία είναι ότι ξεμπλόκαρε η γραφειοκρατική διαδικασία.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ