Βουλή: Ασυμβίβαστο για την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

Ζήτημα μη συμμέτοχης της Προέδρου τη Πλεύσης Ελευθέριας, Ζωής Κωνσταντόπουλου, στην Εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, «ανοίγει» μετά τη σημερινή γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως στο επιστημονικό Συμβούλιο είχε προσφύγει η Επιτροπή μετά από αίτημα της πλειοψηφίας. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν υποστηρίξει πως η κα. Κωνσταντοπούλου δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις ως η εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας λόγου του ρόλου της ως συνήγορος οικογενειών των θυμάτων.

Με βάση τη γνωμοδότηση: «Όσον αφορά τη σύνθεση της Εξεταστικής επιτροπής, όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας, ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση, και επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της. Του νόμου μη διακρίνοντος, είναι άνευ νομικής επιρροής το αν τα καθήκοντα συνηγόρου ασκήθηκαν επ’ αμοιβή ή όχι».

Η γνωμοδότηση δυνητικά μπορεί να σημαίνει και την εξαίρεση από τη συμμετοχή στην Εξεταστική Επιτροπή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ, και πρώην υπ. Υγείας, Κ. Πλεύρη, σε περίπτωση που κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ