Βουλή: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την προανακριτική για τα Τέμπη

Απορρίφθηκαν από την ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από συνεδρίαση 15 και πλέον ωρών, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνούσε τα αιτία του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ στρεφόταν κατά των πρώην υπουργών Μεταφορών & Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και Κ. Αχ. Καραμανλή αντίστοιχα, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στρεφόταν, κατά των πρώην υπουργών Μεταφορών και Υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλή, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Χρ. Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δεν μετείχε στην ψηφοφορία (που τον αφορούσε) εκείνος εναντίον του οποίου στρεφόταν η πρόταση άσκησης δίωξης.

Για να ληφθεί απόφαση, απαιτείτο απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών.

Τα αποτελέσματα των μυστικών ψηφοφοριών:

Για τον πρώην υπουργό Κ. Καραμανλή

  • Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε τον έλεγχο του πρώην υπουργού για απιστία και παράβαση καθήκοντος ψήφισαν 298 βουλευτές. Βρέθηκαν 3 άκυρα ψηφοδέλτια ενώ 129 ψήφισαν υπέρ, 157 κατά και 9 παρών.
  • Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε έλεγχο του ίδιου προσώπου για τα ίδια αδικήματα υπήρξαν 136 υπέρ, 157 κατά και 2 παρών

Για τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη

Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε έρευνα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος βρέθηκαν 11 άκυρα, 1 λευκό, 127 υπέρ, 152 κατά και 8 παρών
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 133 υπέρ, 152 κατά και 2 παρών

Για τον Κωστή Χατζηδάκη βρέθηκαν 7 άκυρα, 104 υπέρ, 155 κατά και 32 παρών

Τέλος για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπήρξαν 102 υπέρ, 157 κατά και 33 παρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ