Βουλή: Απόψε η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ

Νέα αιτήματα από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ονομαστική ψηφοφορία κατατέθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα αιτήματα αφορούν το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης τους με την κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε νωρίτερα στη Βουλή και το ΚΚΕ. Το αίτημα ονοματικής ψηφοφορίας αφορά τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου για το νέο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ όσο και επί του άρθρου 296 σχετικά με τα πανεπιστημιακά δάση.

Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ – «Απών» και από την ψηφοφορία

Τον δρόμο της αποχής επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την ψηφοφορία όσο και για τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

«Δεσμευόμαστε ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και θα δουλέψουμε για αυτό. Δεν σας νομιμοποιούμε σήμερα. Δεν θα είμαστε εδώ όταν εσείς θα ψηφίζεται το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας. Όμως λίγο αργότερα, άπαντες στη Βουλή διαπίστωσαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα απουσίαζε μόνο από την ψηφοφορία αλλά και από τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ