Βουλή: Απέσυραν τη διάταξη για τη γ.γ. απόδημου ελληνισμού

Βουλή: Απέσυραν τη διάταξη για τη γ.γ. απόδημου ελληνισμού

 

Αποσύρεται η παράγραφος 1 του άρθρου 11, που αφορούσε τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε), από το νομοσχέδιο «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας», ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Στην ανακοίνωση προέβη ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής.

Η σχετική διάταξη για την αναδιοργάνωση της Γ.Γ.Α.Ε θα επανέλθει, όπως είπε, στο νομοσχέδιο που αφορά το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στο προσεχές χρονικό διάστημα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ύπαρξη κοινής, ενιαίας φωνής από όλα τα κόμματα στην αναδιοργάνωση και την αξιοποίηση του απόδημου ελληνισμού.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι, στις προθέσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν η αναβάθμιση της Γ.Γ.Α.Ε μέσα από ένα συνολικό σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΣΑΕ, εξηγώντας ότι επανασύσταση της θέσης του Γενικού Γραμματέα -πέραν της ουσιαστικής συμβολής σε αυτή την επιδίωξη- δημιουργεί και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων σε ετήσια βάση με δεδομένη την κατάργηση 3 άλλων θέσεων στον οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και τη Γ.Γ.Α.Ε. ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ετησίως. Και πρόσθεσε ότι η εν λόγω διάταξη παρεξηγήθηκε δημιουργώντας μία άδικη συζήτηση που πάνω από όλα δυσαρεστεί τον απόδημο Ελληνισμό.

Την ικανοποίησή τους για την απόσυρση της διάταξης εξέφρασαν βουλευτές όλων των κομμάτων επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση του θέματος της Γ.Γ.Α.Ε δεν μπορεί να γίνει αποσπασματικά.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ