Βουλή: Απάντηση Φλωρίδη στον Ανδρουλάκη για το κράτος δικαίου

Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη προκάλεσαν οι κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επικαλούμενος τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου στη χώρα μας έχει σοβαρό πρόβλημα.

«Είναι σωστό αυτό που είπε ο κ. Ανδρουλάκης για το κράτος δικαίου ότι πρέπει να προσέχουμε, είναι ανάγκη, το τι λένε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Να πω όμως ότι στο σύνολο 46 χωρών, ο κορυφαίος θεσμός για την προστασία του κράτους δικαίου είναι το Συμβούλιο Ευρώπης

Και αυτός ο θεσμός, στον οποίο μετέχουν 46 χώρες και όλα τα κόμματα, η ηγεσία του επέλεξε ομόφωνα ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο.

Στην ΕΕ των 27 ανωτάτων συμβουλίων επικρατείας, αυτή η ένωση επέλεξε για την ηγεσία της το ελληνικό ΣτΕ.

Και στο κείμενο της για τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη, επέλεξε την Ελλάδα, που έχει υποτίθεται ελλείψεις στο κράτος δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης και συμπλήρωσε:

«Ας αξιολογηθεί λοιπόν, γιατί κορυφαίοι θεσμοί επιλέγουν την Ελλάδα να ηγηθεί, ας αξιολογηθεί ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει διαρκή βελτίωση του κράτους δικαίου, ο Economist, τώρα τοποθέτησε τη χώρα μας στις 20 καλύτερες δημοκρατίες, ενώ οι χειρότερες επιδόσεις ήταν την περίοδο 2016-2018, και ξέρετε ποιοι κυβερνούσαν τη χώρα τότε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ