Βορίδης στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τα χαϊδέματα των εξτρεμιστών της άκρας Αριστεράς

“Έχουμε το αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου στην Ευρώπη για την Αστυνομία, δεν υπάρχει αυστηρότερο από το δικό μας”, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 σχετικά με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

“Έχουμε εσωτερική διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, οι περίφημες ΕΔΕ και η πειθαρχική διαδικασία η εσωτερική, έχουμε έλεγχο από ανεξάρτητη αρχή, τον Συνήγορο του Πολίτη, έχουμε έλεγχο από το σώμα εσωτερικών υποθέσεων που λειτουργεί τις δικές του εσωτερικές διαδικασίες οι οποίες δεν υπάγονται στην κλασική διαδικασία του ελέγχου και έχουμε και έλεγχο της δικαστικής εξουσίας πάνω στον αστυνομικό. Τέσσερις ελέγχους. Να βάλουμε και έναν πέμπτο; Να φτιάξουμε και μία επιτροπή; Του κ. Αλιβιζάτου ή όποιου άλλου κυρίου και να τον ελέγχουμε πέντε φορές τον αστυνομικό; Ξέρετε κατά αποτέλεσμα, ο αστυνομικός ο οποίος έκανε υπερβολική χρήση βίας, αν θυμάμαι καλά, αυτή τη στιγμή έχει τεθεί στη διαθεσιμότητα. Επομένως, σε ένα Σώμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποιοι βρίσκονται και λειτουργούν συχνά κάτω από ακραίες συνθήκες, πράγματι μπορεί να υπάρξουν και στιγμές που υπάρχουν υπερβάσεις και εκεί αυτές πρέπει να ελεγχθούν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης και σημείωσε:

“Να μου εξηγήσει κάποιος, πώς από αυτό και ενώ όλοι ξέρουμε ότι ο μηχανισμός είναι εκεί και ότι λειτουργεί και ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν όλοι αυτοί οι έλεγχοι και ενώ ξέρουμε ότι έχουν υπάρξει και βαρύτατες κατηγορίες για βαρύτατα αδικήματα πώς αυτό νομιμοποιεί ότι κάποιοι αποφασίζουν ότι θα είναι αυτοί οι αυτόκλητοι τιμωροί και θα πάνε να πιάνουν έναν άνθρωπο να τον τσακίζουν στο ξύλο… Η βία φέρνει κυρώσεις”.

“Οι ενέργειες ελέγχου του αστυνομικού έγιναν την ίδια στιγμή που δημοσιοποιήθηκε αυτή η εικόνα. Διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την υπηρεσία του και διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από τη Δικαιοσύνη. Το αποτέλεσμα ήταν ότι άμεσα αυτός τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Τι περισσότερο πρέπει να γίνει τώρα για να ικανοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταλάβει ότι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσει, είναι να αφήσει τα χαϊδέματα των εξτρεμιστών της άκρας Αριστεράς, να συνταχθεί με την έννομη τάξη, να επιτελέσει τη θεσμική του λειτουργία ως αξιωματική αντιπολίτευση, αν έχει προτάσεις για τη βελτίωση του ελεγκτικού μηχανισμού της Αστυνομίας να τις καταθέσει και να τις εξετάσουμε. Αλλά όχι με μία λογική ότι από τη μία θα συμπαρατάσσεται με τα έκνομα αιτήματα των τρομοκρατών και από την άλλη θα παράγει δικαιολογητικό λόγο για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας που κάνουν οι χουλιγκάνοι της άκρας Αριστεράς”, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ