Βορίδης στον Realfm 97,8: Η διαδήλωση στην Αθήνα θα προστεθεί σε αυτές των Ευρωπαίων αγροτών και θα την χρησιμοποιήσει ο Πρωθυπουργός στην διαπραγμάτευση

«Είναι μια κοινωνική ομάδα που θέλει να εκφράσει την άποψή της και να καταθέσει τα αιτήματά της προς την κυβέρνηση. Είναι σε μια συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου η διαταραχή να είναι κατά το δυνατόν μικρότερη. Δεν θα είναι μια εύκολη μέρα αύριο για τους πολίτες στην Αθήνα, γιατί θα υπάρχει διαταραχή της κυκλοφορίας αλλά καταλαβαίνω ότι όλα αυτά θα είναι λελογισμένα και θα έχουν ένα μέτρο» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ερωτηθείς αν τα τρακτέρ θα μπουν στο Σύνταγμα απάντησε «η συνεννόηση μέχρι στιγμής είναι κάποια τρακτέρ, ορισμένος αριθμός, θα έρθουν. Αυτό εγγράφεται στην προσπάθεια που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός για την αναθεώρηση της ΚΑΠ (σ.σ. Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής). Το λέω γιατί τρακτέρ πήγαν στο Παρίσι, πήγαν στο Βερολίνο, πήγαν στις Βρυξέλλες. Στη διαπραγμάτευση που θέλει να ανοίξει ο πρωθυπουργός, και η διαδήλωση στην Αθήνα θα προστεθεί στις διαδηλώσεις των άλλων Ευρωπαίων αγροτών και θα το χρησιμοποιήσει στη διαπραγμάτευσή του».

«Ξέρω αυτή τη στιγμή ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να συνεννοηθεί στην κατεύθυνση που σας είπα δηλαδή και η διαδήλωση να γίνει και να μην υπάρξει μια μείζονα διαταραχή της κυκλοφορίας. Από την άλλη μεριά, είναι σαφές ότι στο σημείο της διαπραγμάτευσης της ΚΑΠ η στρατηγική θέση της Ελλάδος είναι κοινή με αυτή των παραγωγών μας. Τα αιτήματα έχουν υιοθετηθεί και παραλήπτης είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Δεν έχει άλλο, τα δημοσιονομικά μας δεδομένα τα εξηγήσαμε και θεωρώ ότι πραγματικά έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια και νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών μας το καταλαβαίνει» επεσήμανε.

Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Το άρθρο 16 δεν αποτελεί εμπόδιο

«Το άρθρο 16 δεν αποτελεί εμπόδιο για αυτές τις περιπτώσεις, τα νομίμως λειτουργούντα ΑΕΙ σε χώρα μέλος της ΕΕ που θα φτιάξει παράρτημα σε άλλη χώρα. Δεν μπορεί κάποιος ιδιώτης να φτιάξει ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Εκεί είναι το κόλλημα του 16» διευκρίνισε ο κ. Βορίδης.

«Θα πρέπει τώρα χωρίς υποκρισίες και χωρίς όλες αυτές τις αναστολές και όλα αυτά που έχουν κυριαρχήσει στην αριστερά και μας έχει καθηλώσει και στο συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να τα ξεπεράσουν αυτά γιατί τα έχει ξεπεράσει η ίδια η ζωή. Αν η συζήτηση αυτή είχε νόημα πριν από 50 χρόνια, τώρα δεν έχει κανένα νόημα. Η συζήτηση για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου είναι μια συζήτηση συνεχής και πάντα επίκαιρη αλλά μη συνδεδεμένη με το συγκεκριμένο ζήτημα» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ