Βορίδης στον Realfm 97,8: Δεν βλέπω σενάριο για εκλογές τον Ιανουάριο – Τι είπε για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε για τα εκλογικά σενάρια πως «προκύπτουν αντικειμενικά στοιχεία από μετρήσεις πανταχόθεν ότι η εικόνα που διατηρείται τα τελευταία 6, 7 χρόνια δημοσκοπικά είναι σταθερή. Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ, σημαντική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιου είδους πολιτική πίεση, ούτε και έχει στη φαρέτρα της πολιτικά όπλα η αντιπολίτευση για να πιέσει την κυβέρνηση. Συμπαγής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».

Τα 3 σενάρια για τις εκλογές – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τις κάλπες

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η υπόθεση των παρακολουθήσεων φθείρει την κυβέρνηση απάντησε πως «βλέπετε ότι μετρήθηκε και δεν φθείρει ή φθείρει οριακά».

«Ο Γρηγοριάδης κλήθηκε, απάντησε σε όλα. Το ζήτημα είναι αν εμπλέκεται ο Πρωθυπουργός σε όλα αυτά, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να ξεστρατίζει» σχολίασε.

«Το ενδιαφέρον είναι ο ισχυρισμός της αντιπολίτευσης και οι χειρισμοί της αντιπολίτευσης» επεσήμανε.

Οι ημερομηνίες για τις κάλπες και οι παράγοντες

Αναφορικά με τις ημερομηνίες που ακούγονται για τις εκλογές απάντησε «Να καλοκαιριάσουμε θεωρώ ότι δεν θα γίνει. Αν πηγαίναμε να εξαντλήσουμε την τετραετία σημαίνει εκλογές στις 7 Ιουλίου. Και καμία 20αριά ημέρες να πάμε τέλη Ιουλίου για τις πρώτες εκλογές, μία εβδομάδα για τις διερευνητικές και τέλη Αυγούστου για τις δεύτερες. Να φάμε όλο το καλοκαίρι με τις εκλογές; Νομίζω ότι αυτό έχει δυσκολία».

«Νομίζω ότι αυτό που σκέφτεται τώρα ο Πρωθυπουργός είναι να βρει ένα καθαρό διάστημα που χρειάζεται αυτό το κατ΄ελάχιστον δίμηνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, προκειμένου να πάμε στις εκλογές» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα παίξει ρόλο και η ημερομηνία διεξαγωγής των τουρκικών εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι ο Πρωθυπουργός το συνεκτιμά. «Να πω την σκέψη μου, γιατί η ανησυχία είναι ότι μπορεί να εμπλακούμε, σε μια χρονική στιγμή που εμείς θα έχουμε εδώ εκλογές και ενδεχομένως υπηρεσιακή κυβέρνηση, σε μια ρητορική από την τουρκική πλευρά που θα το χρησιμοποιήσει ως κομμάτι της προεκλογικής της εκστρατείας. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να περιμένει κανείς να τελειώσουν οι εκλογές στην Τουρκία. Αυτό μας πηγαίνει πολύ κάτω και δεν είναι και σίγουρο πώς και πότε τελειώνουν οι τουρκικές εκλογές. Εκεί υπάρχει μια στάθμιση που θα κάνει ο Πρωθυπουργός για το ζήτημα αυτό, προφανώς είναι από αυτά που σκέφτεται».

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είπε ότι «το σενάριο του Ιανουαρίου αντικειμενικά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Νομίζω ο κ. Πρωθυπουργός το έχει αποκλείσει κατ’ επανάληψη έχει μιλήσει για την άνοιξη. Άρα δεν βλέπω εγώ σενάριο Ιανουαρίου. Αλλά προφανώς είναι αυτό που λέμε ότι οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσει θα πάμε στις εκλογές. Τώρα, η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ξέρετε η ΝΔ είναι έμπειρο κόμμα, έχει στελέχη, έχει ψηφοδέλτια. Θα υπάρξει και ανανέωση των ψηφοδελτίων αλλά δεν νομίζω ότι θα καθυστερούσε να πάρει μια απόφαση ο Πρωθυπουργός για να δει αν θα ετοιμάσουν τα ψηφοδέλτια. Θα ετοιμαστούν όπως ετοιμάζονται κάθε φορά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ