Βορίδης στον Realfm 97,8: Αλαζονεία της αριστεράς του χαβιαριού η κριτική για το market pass

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει κριτική και λέει δεν κάνετε αρκετά διότι ροκανίζετε το εισόδημα του νοικοκυριού και διότι το καλάθι του κ. Γεωργιάδη δεν είναι αποτελεσματικό. Εμείς ξέρουμε ότι έχει αποτέλεσμα. Λένε διάφορα και ερχόμαστε εμείς και λέμε κάτι το οποίο είναι χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό παίρνοντας τα υπερκέρδη που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των ανατιμήσεων των καυσίμων από το διυλιστήρια, καλύπτουμε το 10% του κόστους που έχουν τα νοικοκυριά πάνω σε ένα σημαντικό κομμάτι της δικής τους εσωτερικής οικονομίας, τρόφιμα και αναλώσιμα. Σε αυτό καλύπτουμε τον πληθωρισμό και τι ακούμε; Ότι αυτό είναι προεκλογικό και επίδομα».

«Το δίνουμε για ένα εξάμηνο γιατί θέλουμε να δούμε την εξέλιξη του πληθωρισμού και της οικονομίας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως υπάρξει αποκλιμάκωση στη συνέχεια, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά το εξάμηνο», είπε ο κ. Βορίδης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναδοθεί το market pass.

«Για να δείτε την αλαζονεία της αριστεράς του χαβιαριού εδώ, διότι το 20εύρω σε αυτόν τον άνθρωπο που είναι χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχος, αυτό το 20άρικο σε κάποιον που είναι οριακά, λείπει, αλλά η γκράντε προσέγγιση, η χλιδάτη προσέγγιση της αριστεράς του χαβιαριού προφανώς δεν το βλέπει αυτό. Δεν βλέπει την αναγκαιότητα και του 20εύρου, που δεν είναι τόσο γιατί αν είναι τετραμελής οικογένεια είναι άλλα λεφτά. Άρα υπάρχει μια διακύμανση εισοδηματική που έχει μια λογική να αντιμετωπίσουμε έναν πληθωρισμό που κανείς, σε διεθνές επίπεδο, δεν πιστεύει ότι έχει δομικά χαρακτηριστικά» τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ