Βορίδης για εκλογή Κασσελάκη: Είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα

«Νομίζω, ότι είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Προσευχόμουν στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ να μην είμαι γκέι»

Από την Κέρκυρα ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε τον σεβασμό του στις επιλογές των φίλων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, των πολιτών, όλων όσων ψήφισαν τον κ. Κασελάκη και τόνισε: «.. έχω και συγκεκριμένες απόψεις. Νομίζω, ότι είναι το τέλος της Aριστεράς στην Ελλάδα. Δηλαδή ξέρετε αυτή η Αριστερά, έχει μία παράδοση και η οποία πάει παλιά. Για όσους έχουμε μία στοιχειώδη, έτσι συγκροτημένη εικόνα, του τι έχει συμβεί και ποια είναι διαδρομή της, αυτός ο χώρος, ήταν η διάσπαση από το ΚΚΕσωτερικού του 1968, ήταν ευρωκομμουνισμός, ήταν ο Μπερλιγκουέρ, ήτανε ο Κομμουνισμός με Δημοκρατία και όχι με τη δικτατορία του προλεταριάτου, ήταν όλη αυτή η ιστορική συζήτηση, που ανέδειξε μεγάλες φυσιογνωμίες, το Λεωνίδα Κύρκο, όλη η ιστορική διαδρομή στη μεταπολίτευση».

«Και όλο αυτό καταλήγει σήμερα, στο ότι ένας άνθρωπος, εμφανίστηκε να κάνει διακοπές, έβαλε υποψηφιότητα και κέρδισε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας όλα του τα ιστορικά στελέχη, όλους τους υπουργούς του, όλα τα πρωτοκλασάτα του στελέχη. Επομένως, αυτό για μένα είναι τι..; Είναι η λογική συνέχεια της στρατηγικής ήττας, που έχει υποστεί η συγκεκριμένη έκφραση της Αριστεράς, από τις εκλογές και μετά», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Κασσελάκης: Εκπρόσωπος Τύπου η Δώρα Αυγέρη, Διευθυντής της ΚΟ ο Γιώργος Τσίπρας – Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου ο Μανώλης Καπνισάκης

Και συνέχισε: «Το λογικό παρακολούθημα, είναι τόσο βαριά η ήττα, που έχουν υποστεί από την Κυβέρνηση από το ’32 στο ’21, από το ’21 στο ’17, στη αποχώρηση του Τσίπρα, στην υποψηφιότητα όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών και τελικώς στην ήττα τους από τον Κασελάκη, που ουσιαστικά αποδεικνύει το ότι μία συγκεκριμένη αντίληψη, ευτυχώς για τη χώρα μας βρίσκεται σε αποδρομή. Τώρα, το πώς θα τα πάει ο Κασελάκης, φυσικά θα τα δούμε, αλλά νομίζω, ότι ως πρώτο συμπέρασμα, αυτό μπορεί να καταγραφεί να αποτυπωθεί ως προϊόν της επιλογής που έκαναν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί οι οποίοι, πήγαν να ψηφίσουν. Αυτό νομίζω, ότι είναι το συμπέρασμα το πολιτικό συμπέρασμα αυτών των εκλογών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ