Βορίδης: Άμεσα ξεκινά η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας – «Είστε εντολοδόχος» απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη

Άμεσα ξεκινά η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας, όπως έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως λίγο μετά διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η διαδικασία θα αρχίσει στις 7 μ.μ.

Ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη τον χαρακτήρισε εντολοδόχο συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων. Έκανε λόγο για υπαρκτά ζητήματα που όλο αυτό το διάστημα έχουν απασχολήσει το σύνολο της ολομέλειας και την κυβέρνηση και ρώτησε τι είναι εκείνο που αλλάζει και γιατί δεν κατατέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα η πρόταση δυσπιστίας.

«Τι είναι εκείνο που αλλάζει και σας οδηγεί στην συγκεκριμένη κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας; Γιατί δεν την καταθέσατε όλο το προηγούμενο διάστημα και δηλώσατε ότι θα την καταθέσετε την Κυριακή; Το δημοσίευμα του “Βήματος” που αναφέρεται σε μία υπόθεση, για την οποία όχι απλώς δόθηκαν αμέσως εξηγήσεις, αλλά που κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνει κανείς το περιεχόμενό της. Δηλαδή, υλικό που βρίσκεται στον ανακριτή και έχει παιχτεί εκείνες τις ημέρες στην κρατική τηλεόραση, υλικό για το οποίο δόθηκαν όλες οι διευκρινίσεις, εσείς κρίνετε ότι αυτό μόνο αρκεί για να ζητήσετε να πέσει η κυβέρνηση. Όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, εννοούμε ακριβώς τη σχέση αυτού του δημοσιεύματος, που είναι το μόνο πρόσθετο, με την πρόταση δυσπιστίας που συζητούμε σήμερα».

Καλοδεχούμενη, τόνισε ο κ. Βορίδης. «Έχω δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λέει “σόου και κοκορομαχία θα είναι η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας”. Σόου και κοκορομαχία η πρόταση που προσυπογράψατε; Προσυπογράψατε να γίνει ένα σόου και μία κοκορομαχία, που όπως λέει ο πρόεδρός σας, δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Βεβαίως και δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα».

«Επί της πρότασης δυσπιστίας θα δώσει απάντηση η βουλή στο επόμενο τριήμερο και βεβαίως θα δώσει και καθοριστική απάντηση ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές. Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και την άμεση συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας», υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ