ΒΙΝΤΕΟ-Τζάκρη:Πράξη ευθύνης η καταψήφιση του προϋπολογισμού

ΒΙΝΤΕΟ-Τζάκρη:Πράξη ευθύνης η καταψήφιση του προϋπολογισμού

 

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δήλωσε ότι η καταψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί πράξη ευθύνης.

Η ανεξάρτητης βουλευτής, που διαγράφηκε προσφάτως από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ , ξεκίνησε την ομιλία της, κάνοντας όπως είπε κάτι ασυνήθιστο.  “Θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες των συμπολιτών μου στο νομό Πέλλας στον υπουργό της κοινωνικής δικαιοσύνης, στον εκφραστή των συμφερόντων του ελληνικού λαού, τον κ. Στουρνάρα. Δεν είναι εδώ, αλλά θέλω να ξέρει ότι έτσι τον αισθανόμαστε στο σύνολό μας οι Έλληνες και πιστεύουμε στο έργο και θεωρούμε πως αυτός ο μισός προϋπολογισμός που φέρνει σήμερα προς ψήφιση θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και θα φέρει την ανάπτυξη στη χώρα μας και θα αποκαταστήσει τις κοινωνικές αδικίες γιατί ήρθε η ώρα να πληρώσει και το Κερατσίνι…” είπε.

 

Η κυρία Τζάκρη χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό “μισό” καθώς όπως είπε έχει δημιουργηθεί για να φτάσει τη χώρα μέχρι τον Ιούνιο.

“Αυτός ο προϋπολογισμός είναι όντως μισός κι όχι επειδή δεν έχει την έγκριση των δανειστών μας-αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και θετικό. Είναι μισός γιατί  έχει συνταχθεί για να φτάσει τη χώρα μέχρι περίπου εκεί τον Ιούνιο, όπου ο κ. Σαμαράς θα παραδώσει υπό  το βάρος των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών .  Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να βγάλει τη χρονιά διότι με αυτό τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα δημόσια οικονομικά είναι βέβαιο ότι κάπου εκεί στον Ιούνιο,  θα βρει μια τεράστια τρύπα στα έσοδα, που για να καλύψει θα πρέπει να πάρει καινούρια μέτρα” τόνισε.

 

Η ανεξάρτητη βουλευτής άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα για σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του, λέγοντας χαρακτηριστκά: “Στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεστε για κανένα προϋπολογισμό ούτε για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είστε απλά τροχονόμος συμφερόντων”.

 

“Είναι προφανές πράξη ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό η καταψήφιση του προϋπολογισμού όχι μόνο γιατί η εφαρμογή του θα αυξήσει τη φτώχεια, την κοινωνική απόγνωση και τις κοινωνικές αδικίες, αλλά διότι η χώρα δεν αντέχει πλέον το έλλειμμα δημοκρατίας και το πλεόνασμα αυταρχισμού αυτής της κυβέρνησης. Σήμερα είναι όσο τίποτα άλλο πράξη ευθύνης να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό και να στείλουμε ένα μήνυμα και στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι η χώρα διοικείται ξανά από τους Έλληνες για τα συμφέροντα των πολλών και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών” είπε στο τέλος της ομιλία της ανακοινώνοντας έτσι τις προθέσεις της.

 

Η απάντηση στον Κυριαζίδη

 

Η κυρία Τζάκρη απάντησε και στον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ο οποίος είχε ανεβεί στο βήμα πριν από εκείνη και αναφέρθηκε στο πρόσωπό της. “Θέλω να σας ευχαριστήσω που στην ολιγόλεπτη ομιλία σας, αντί να ασχοληθείτε με τα εκατοντάδες χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αφιερώσατε ένα λεπτό της ομιλίας σας με το τι θα κάνω εγώ στη μελλοντική μου εξέλιξη και πορεία”, σημείωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ