ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Σαμαράς και Βενιζέλος θα πέσουν με πάταγο

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Σαμαράς και Βενιζέλος θα πέσουν με πάταγο

 

Eπίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “θα πέσουν κι οι δυο και θα πέσουν με πάταγο”.

 

Μιλώντας στην Πάτρα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην αρχή της ομιλίας του κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι ενώ η “τρόικα είναι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και απαιτεί νέες ανθρωποθυσίες, απείλησε τους Έλληνες δημοσίως -και χωρίς ντροπή-ότι αν δεν κάτσουν καλά η Ελλάδα θα γίνει… Αίγυπτος”.” Είχαμε γίνει, όπως θυμάστε, κατά καιρούς Αργεντινή, Βόρεια Κορέα και Κύπρος, χάρη στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα. Τώρα γίναμε και Αίγυπτος”, είπε χαρακτηριστικά. 

“Ο Στουρνάρας όμως και ο Άδωνης που συντάχθηκε μαζί του, και οι άλλοι που συντάσσονται μαζί τους, και ο Σαμαράς που εισπράττει το ευνοϊκό νεύμα της Μέρκελ και το θετικό πνεύμα του Βεστερβέλε, και η ΕΡΤ και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι αγριότητες του υπουργού δικαιοσύνης και οι κουτσαβακισμοί του υπουργού προστασίας του Πολίτη και-και-και αποτελούν βήματα σε έναν επικίνδυνο κατήφορο”,  και επεσήμανε,  “η δημοκρατία σκύβει με το λουρί στο σβέρκο  για να πατήσουν πάνω της οι κερδοσκόποι των μνημονίων”.

 

Ο κ. Τσίπας αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Βορίδη, λέγοντας ότι “ξεσάλωσε” και μέσα στην “αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85”. “Ξέρετε γιατί;”, διερωτήθηκε. “Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού”.  

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι σήμερα δεν είναι σε κίνδυνο μόνο ότι απέμεινε από μισθούς, συντάξεις, αξιοπρέπεια και δικαιώματα, αλλά όπως είπε, “χτίζεται και ένα νέο καθεστώς, αντιδημοκρατικό,  βάρβαρο, με μισθούς Βουλγαρίας και δικαιώματα Κίνας”.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ανέφερε, “δεν είναι ώρα για μισόλογα, κόλπα, ελιγμούς και αποσιωπήσεις, είναι ώρα για αγώνα” και έθεσε το δίλημμα : Δημοκρατία ή μνημόνια. H απάντηση είναι απλή, είπε, “ήρθε η ώρα της δημοκρατίας”.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, δεν ανασχηματίστηκε, αλλά έπεσε. “Την διαδέχτηκε μια κυβέρνηση αποτελούμενη από τους εταίρους του πάλαι ποτέ δικομματισμού. Μια κυβέρνηση συνενοχής και συναυτουργίας. Συγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι δημοκρατική κυβέρνηση”, ανέφερε.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση “συρραφή ιδιοτελών επιδιώξεων, είναι προσυπογραφή απεμπόλησης αρχών και στρατηγικής, από το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου κυρίως. Είναι μια κυβέρνηση όμηρος μιας τραγικής, καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής”.  “Δεν θα αφήσουμε κανένα Σαμαρά, κανένα Βενιζέλο, κανένα Βορίδη, που βάλθηκαν να ξεθεμελιώσουν δημοκρατικές κατακτήσεις όλων των Ελλήνων, να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα του καπιταλιστή και του αστυνόμου”, συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, “δεν είναι δυνατό, ακόμα κι αν το θέλαμε, να ξεφύγει η Ελλάδα από το φαύλο κύκλο των μνημονίων, της καταστροφικής ύφεσης και της φιμωμένης δημοκρατίας, παρά με μια μεγάλη, παλλαϊκή, δημοκρατική αφύπνιση και έκρηξη”. “Είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά, “η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο το Μνημόνιο. Δεν αντέχει άλλο την καταστροφή”.

 

“Αναρωτιέται κανείς πόσες φορές θα δούμε το ίδιο το κακοπαιγμένο έργο. Με απειλές, εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Αναρωτιέται κανείς πόσες φορές θα ξαναβρεθούμε μπροστά στον ίδιο και τον ίδιο εκβιασμό; Ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει και άλλα μέτρα, να κόψει και άλλο μισθούς και συντάξεις, να κλείσει νοσοκομεία και σχολεία, να πετάξει ανθρώπους στον δρόμο, για να πάρει την επόμενη δόση”, συνέχισε, λέγοντας ότι νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού. “Νομίζουν ότι μπορούν να του πουλάνε παραμύθια της Χαλιμάς όπως το περίφημο success story. Το πιο σύντομο ανέκδοτο της διακυβέρνησης Σαμαρά”, υπογράμμισε.

“Όσο κι αν θελήσουν να αντιστρέψουν τη πραγματικότητα, η κυβέρνηση των Μνημονίων παραπαίει. Τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του το κ. Βενιζέλο για να μη πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ. Εξάλλου πόσο μπορεί κανείς να αντέξει να κρατά στην αγκαλιά του το κύριο Βενιζέλο. Θα πέσουν  κι οι δυο και θα πέσουν με πάταγο”, τόνισε.

 

“Μας ρωτάνε που θα βρείτε τα λεφτά. Ποιοι μας το ρωτάνε αυτό. Αυτοί που τα φάγανε τα λεφτά (…)Τους απαντάμε: Μην ανησυχείτε. Θα βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τη κοινωνία. Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε για να εξυπηρετήσουμε πολιτικά την διαπλοκή. Ούτε για να στηρίξουμε την πολιτική μας επιβίωση στην τρόικα”, είπε και πρόσθεσε: “καταρχάς, εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια”.

 

Μόνο οι τόκοι, είπε, που έχουμε να πληρώνουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπερβαίνουν τα 25 δις ευρώ. “Να, λοιπόν, τα λεφτά για την ανόρθωση. Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη. 25 δις που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με τη κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο”, σημείωσε.

 

 Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην τρόικα που, όπως είπε, “πηγαινοέρχεστε και δίνετε διαταγές για απολύσεις και λεηλασία”, αλλά και στην Άγκελα Μέρκελ:

“Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δε μπορούν να προχωρήσουν για πολύ. Αργά ή γρήγορα θα πέσουν. Οι λαοί θα σηκώσουν κεφάλι. Θα ανατρέψουν τις κατευθυνόμενες κυβερνήσεις. Αυτή είναι και η αγωνία της κ. Μέρκελ. Όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία. Γιατί ο πραγματικός της αντίπαλος δεν βρίσκεται στην Γερμανία. Βρίσκεται στην Ελλάδα και ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Και απειλεί να τινάξει στον αέρα την πολιτική της λιτότητας, και να διαμορφώσει ένα μέτωπο για αλλαγή πολιτικής σε όλον τον ευρωπαϊκό Νότο”.

 

“Της απευθύνουμε λοιπόν το μήνυμα: όσα νεύματα και να κάνετε στον εκλεχτό σας να έρθει κοντά σας, να τον στηρίζετε να μη πέσει για να σας στηρίζει κι αυτός, τζάμπα κόπος. Ο εκλεχτός σας τελείωσε”, τόνισε. 

 

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ με ένα απόσπασμα της ομιλίας του

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ