ΒΙΝΤΕΟ-Τατσόπουλος:Γιατί δεν παρέδωσα την έδρα

ΒΙΝΤΕΟ-Τατσόπουλος:Γιατί δεν παρέδωσα την έδρα

 

Τους λόγους για τους οποίους δεν παρέδωσε την έδρα του παρότι αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ο Πέτρος Τατσόπουλος,

Ερωτηθείς στον ΣΚΑΙ για την παλαιότερη δήλωσή του σχετικά με την έδρα όσων βουλευτών παραιτούνται απάντησε: “Έχω πει ότι όποτε ο βουλευτής έχει ένα συνειδησιακό πρόβλημα με την παράταξή του πρέπει να δίνει την έδρα του” . Στη συνέχεια μάλιστα διευκρίνισε ότι δεν είχε ο ίδιος συνειδησιακό πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ. “Δέχθηκα μια επίθεση υπονόμευσης” ανέφερε χαρακτηριστικα, λέγοντας ότι δεν ήταν εκείνος που αποδοκίμασε πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν. “Ποιος έχει το πρόβλημα, το έχω εγώ;” διερωτήθηκε και ανέφερε γιατί τελικά αποφάσισε να κρατήσει την έδρα.

“Όταν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει ένα άνθρωπο που δεν είναι μέλος του κόμματος σαν εμένα, ή ανάποδα, το κάνει γιατί πιστεύει ότι υπάρχει αμοιβαίο όφελος. Το κάνει επειδή ειδικά στη Β’ Αθήνα υπάρχει μια μεγάλη χοάνη ψηφοφόρων που δεν είναι κομματικά ενταγμένοι και οι οποίοι μπορεί να μην ψήφιζαν το κόμμα, αν δεν είχε αυτούς τους ανθρώπους που δεν είναι κομματικοί” επεσήμανε.

Ο πιο σημαντικός λόγος, υπογράμμισε, “είναι ότι αν θεωρήσουμε a priori ότι όποιος φεύγει παραδίδει και την έδρα, ξέρεις πως θα μεταφραστεί από τα κόμματα; Σας έχω όλους ομήρους, σας κρατάω στο χέρι και αν κουνηθήτε με το παραμικρό σας διαγράφω και παίρνω και την έδρα σας. Δηλαδή, το επίπεδο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πέφτει στα τάρταρα, η συνείδηση του βουλευτή εξαφανίζεται και έχουμε κομματικούς στρατούς”. 

“Αν η έδρα γίνει ένα μέσο σωφρονισμού για να κάθονται τα παιδιά στην τάξη και να μην κάνουν φασαρία η δημοκρατία μας θα σβήσει…” πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς την έδρα.

Ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι  θα προσπαθήσει και θέλει να είναι υποψήφιος, ωστόσο δεν αποκάλυψε τα σχέδια του για το μέλλον. “Εγώ θα χαρώ την ανεξαρτησία μου. Νιώθω ότι μερικές φορές μετά το διαζύγιο είναι καλύτερος ο γάμος απ’ ότι είναι πριν το διαζύγιο. Πάντα θα είμαι στο χώρο της αριστεράς” τόνισε ερωτηθείς εάν θα πάει στη ΔΗΜΑΡ.

Όπως ανέφερε, πιστεύει ότι η αυριανή κυβέρνηση θα προέλθει από το χώρο της κεντροαριστεράς, όμως “για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα,  αυτοί θα κληθούν να είναι συμπλήρωμα διατροφής είτε στη ΝΔ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει από τώρα να διαλέξουν με ποιον θέλουν να είναι μαζί”.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα συνεργασία με οποιοδήποτε πέρα από τη θέλησή μου να δουλέψω στον ευρήτερο χώρο της αριστεράς και τις συμμαχίες” τόνισε ο κ. Τατσόπουλος, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν αποκλείει τίποτα.

 

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

 

Για την τρομοκρατία

 

 

“Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατίᔨείπε ο κ. Τατσόπουλος ερωτηθείς για τις δηλώσεις που έκανε, διευκρινίζοντας ότι αναφερόταν σε “προγόνους του ΣΥΡΙΖΑ” όπως σημείωσε. 

“Αυτό που είπα είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί όχι μόνο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ελληνική κοινωνία να τρέφουν συμπάθεια για τις ιδέες των τρομοκρατιών και όχι για τις πράξεις τους”, ανέφερε, λέγοντας ότι μιά για 2-3 ανθρώπους που το τι πρέσβευαν πριν 12 χρόνια είναι κάτι πολύ διαφορετικό και δεν έχει σημασία. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ