ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Οι αγορές επισφράγισαν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Οι αγορές επισφράγισαν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

 

«Οι αγορές επισφράγισαν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «την επόμενη φορά η χώρα θα μπορεί να δανειστεί μεγαλύτερα ποσά με χαμηλότερα επιτόκια». Τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις μπορούν να δανείζονται με χαμηλότερα επιτόκια» και ότι «η υποδοχή του ομολόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

«Ζητήσαμε 2,5 δισεκατομμύρια, μας προσέφεραν πάνω από 20, με επιτόκιο κάτω από 5%. 4,75%. Ενώ όλα τα επιτόκια του ελληνικού δανεισμού, βραχυχρόνια και μακροχρόνια υποχωρούν συνεχώς, εδώ και μέρες. Και τώρα πέφτουν ακόμα περισσότερο… Και με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων επενδυτών – μεγάλων και μικρών – απ’ όλο τον κόσμο στη ζήτηση του νέου ελληνικού ομολόγου», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Όταν πριν δύο χρόνια αναλάμβανα τη διακυβέρνηση της χώρας, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε. Και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρόνο. Κι όμως τα καταφέραμε. Όπως θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια, αφήνοντας πίσω κάποιους στην κακομοιριά και στη μιζέρια τους».

«Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού τον οποίο και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στάση του», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες έγιναν μεγάλα βήματα και άμεσα θα γίνει αισθητή η πρώτη ανακούφιση», συμπλήρωσε.

«Πολλοί είναι εκείνοι που δεν είχαν πιστέψει ποτέ αυτή την επιτυχία. Πολλοί την ειρωνεύθηκαν αρχικά, προσπάθησαν να την αμφισβητήσουν στη συνέχεια, ακόμα και τώρα αντιδρούν με μιζέρια. Σα να λυπούνται που τα κατάφερε η χώρα. Σα να θλίβονται που οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο και βγαίνουμε από την κρίση. Σα να παρακαλούσαν να έλθει κι άλλο μνημόνιο και τώρα τα ’χουν χαμένα γιατί η έξοδος στις αγορές διαψεύδει όσους προεξοφλούσαν νέο Μνημόνιο», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και ευχαρίστησε “τον κάθε Έλληνα Βουλευτή που με κόστος, ναι, αλλά κυρίως με πατριωτισμό, στήριξε τόσες φορές δύσκολες αποφάσεις και γενναίες μεταρρυθμίσεις, στην πορεία αυτή για τη χώρα μας».

 

Δείτε το βίντεο από τη Δημόσια Τηλεόραση 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ