ΒΙΝΤΕΟ-Ντόλιος:Κακό ξεκίνημα έκανε ο Μητσοτάκης

ΒΙΝΤΕΟ-Ντόλιος:Κακό ξεκίνημα έκανε ο Μητσοτάκης

 

Δριμεία κριτική στο πρόγραμμα της κινητικότητας άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος. Χαρακτήρισε την κινητικότητα “ψευδεπίγραφη”, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει κακό ξεκίνημα και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν τα τελεσίγραφα δεν θα υπάρξει μακροημέρευση.

 

“Γιατί διαλέξαμε τη δημοτική; γιατί έκατσε η μπίλια. Ποιος ήταν ο στόχος; Να πιάσουμε κάποιους αριθμούς. Τα κάναμε στη συνέχεια; Υπήρξε πίεση και αρχίσαμε να το μαζεύουμε. Καταρχήν, χάνεται ο αριθμητικός στόχος. Τι θα κάνουμε στη συνέχεια; Θα ξαναπαίξουμε ρουλέτα, θα ρίξουμε αλλού τη μπίλια;” είπε ο βουλευτής Έβρου κάνοντας λόγο για ψευδεπίγραφη κινητικότητα. “Η έννοια της κινητικότητας ακυρώθηκε με την πιο χαρακτηριστικά αντιμεταρρυθμιστική παρέμβαση” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντόλιος εκτίμησε ότι σε 1-2χρόνια θα επιστρέψει στους δήμους η δημοτική αστυνομία. “Εκτός αν ήταν κόλπο να την μετρήσουμε δύο φορές. Την επαναφορά της στο κράτος και την επαναφορά της στο δημόσιο”, σημείωσε. Όπως είπε υπάρχουν πολλά παραδείγματα αντιμεταρρύθμισης.

“Νομίζω ότι έκανε κακό ξεκίνημα ο Μητσοτάκης. Άλλα έκανε άλλα κάνει.  Μίλησε για υπέρβαση του μνημονίου. Με αυτά που κάνει και με αυτά που είπε δεν σκοπεύει και δεν οδηγεί τη χώρα και την κυβέρνηση στην υπέρβαση του μνημονίου. Στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης η χώρα και η κυβέρνηση υπέστη μια μεγάλη ήττα. Μόνη λύση είναι να επαναφέρει την έννοια διοικητική της μεταρρύθμισης στο πραγματικό της περιεχόμενο. Να ξαναμιλήσουμε για αξιολογήσεις”, υπογράμμισε.

“Ακούω τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο να μιλάνε για κυβέρνηση τετραετίας. Είναι χρήσιμη αυτή η προσέγγιση και πολύτιμη προσέγγιση. Φοβάμαι όμως ότι εάν συνεχίσουν να έρχονται τελεσίγραφα δεν θα υπάρξει μακροημέρευση. Τα τελεσίγραφα είναι αυτά που κυριολεκτικά διέλυσα μονοκομματικές πλειοψηφίας που κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα διαλυθούν”, πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ