ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία του Σαμαρά

ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία του Σαμαρά 

 

«Κάποιοι πιστεύουν ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Ας μη κουράζονται. Κανείς δε θέλει εκλογές» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο.

Όπως σημείωσε, «το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων και εμείς δεν θα το χρεωθούμε. ‘Οποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μπλοκάρει αυτές τις αλλαγές», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και το κύμα μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται».

«Εμείς πατάμε στέρεα στο αίτημα σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και τώρα πατάμε πιο στέρεα γιατί αποδείξαμε ότι τολμάμε εκεί που δεν τόλμησε κανείς», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «απροκάλυπτη υποκρισία» και ανέφερε: «Η μοίρα του τόπου και της πατρίδας μας αλλάζει. Και όλα αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν λόγω της ΕΡΤ, την οποία μέχρι προχθές οι πάντες καθύβριζαν, με πρώτους εκείνους που σήμερα θρηνούν για την κατάργησή της. Γιατί η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία αυτού που γίνεται σήμερα, δεν είναι καν η αφορμή, δεν είναι το πρόβλημα. Είναι το πρόσχημα για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

«Απολύσεις έπρεπε να υπάρξουν και στο δημόσιο και η περίπτωση της ΕΡΤ ξεχώριζε από μακριά. Ήταν η πιο απαξιωμένη, όλοι το έλεγαν και όσοι συμμετέχουν στη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση το έλεγαν».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς είπε: «Ο κ. Τσίπρας, που έχει τελικά πολύ κοντή μνήμη, μιλούσε για εργαλείο προπαγάνδας, έλεγε την ΕΡΤ χειραγωγούμενη και παντελώς απαξιωμένη και τώρα θρηνεί για την κατάργηση της παντελώς απαξιωμένης».

«Κανένας δεν ξέρει πόσοι δουλεύουν στην ΕΡΤ. Πληρώνονταν απίστευτα ποσά σε μισθούς και δημοσιογράφους που ποτέ δεν πατούσαν το πόδι τους στην ΕΡΤ, ήταν πολυέξοδη, είχε μικρή τηλεθέαση και γινόταν κατασπατάληση χρήματος», σημείωσε ωστόσο πρόσθεσε ότι «μέσα στην ΕΡΤ υπήρχαν αξιόλογες εκπομπές και αξιόλογοι άνθρωποι που μέσα στην γενικότερη παράλυση τους έχανες, γιατί κυριαρχούσαν τα κυκλώματα ».

«Σήμερα όμως απαλλάσσουμε την ΕΡΤ από τα κυκλώματα. Καταργούμε την ΕΡΤ και δημιουργούμε μία αληθινά αδέσμευτη, δημόσια, δημοκρατική, ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόπα», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

 Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως τονίζοντας ότι «στο μεταξύ πρέπει να δοθεί μεταβατική λύση για να μην υπάρξει κενό, την οποία ήδη πρότεινα και μπορεί να αρχίσει μέσα σε μία εβδομάδα με την ψήφιση του νέου νόμου στη βουλή».

«Τόσο καιρό ΕΡΤ είχαμε, δημόσια ενημέρωση δεν είχαμε, κυκλώματα είχαμε, οσμές σκανδάλων είχαμε, σπατάλη είχαμε, δημόσια ενημέρωση, δεν είχαμε», ανέφερε.

«Πολλές φορές επιχειρήθηκε στο παρελθόν να αλλάξει εν λειτουργία η ΕΡΤ αλλά όποιος επιχείρησε να άλλαξε κάτι έπεφτε σε τοίχο. Γιατί ήταν όλα πολύ καλά προστατευμένα και θωρακισμένα, πολύ προσεκτικά σκεπασμένα. Το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο, για να θυμίζει στον κόσμο ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και οι θυσίες δεν είναι ίδιες για όλους», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν χρειαζόταν να μας το ζητήσει κανείς αλλά το επιλέξαμε γιατί θα ήταν κραυγαλέα αδικία να κάνουμε κάτι άλλο και επιπλέον δεν είχαμε άλλη επιλογή», καθώς όπως ανέφερε «δεν μπορούμε να επιβάλλουμε θυσίες σε όλους όταν καταφανώς δεν μπορούμε να αγγίξουμε τους βολεμένους».

«Είναι υποκρισία να μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε πίσω, διότι την κατάργησή της κανείς δεν μας τη ζήτησε. Αλλά να περικοπούν 2.000 άτομα από το δημόσιο έως τις αρχές του Ιουνίου όλοι μαζί, οι πολιτικοί αρχηγοί το υπογράψαμε, το ψηφίσαμε στη βουλή και το αναλάβαμε ως υποχρέωση», ανέφερε και διερωτήθηκε: «να τους κόβαμε από κάπου αλλού και όχι από την αμαρτωλή ΕΡΤ; Και αν σήμερα κάναμε πίσω τι θα πούμε ότι τους βολεμένους δεν τους αγγίζουμε και θυσιάζουμε κάποιους άλλους;», ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «το μεγάλο ζητούμενο για όλα είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χρειάζονται τη στήριξη του λαού» και σημείωσε ότι για να υπάρχει αυτή η στήριξη πρέπει να υπάρχει «αίσθημα δίκαιου και να πέσουν τα κάστρα των βολεμένων».

«Αλλά πώς να δεχθώ η συμμαχία των βολεμένων να επιβάλει στη χώρα ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και ποιες όχι;», συνέχισε.

«Άρχισε. Δεν σταματάει. Αυτό που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάει πίσω. Τώρα το καταλαβαίνουν όλοι σιγά σιγά», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ