Βερναρδάκης: Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι “εφιαλτικό” για τους εργαζόμενους – Τι λέει για τον Στουρνάρα

«Θα συνεχίσει η χώρα την πορεία της σε μια δίκαιη ανάπτυξη και σοβαρό κοινωνικό κράτος ή θα επιτρέψουμε στην κλεπτοκρατία και τις παρασιτικές ελίτ να ξαναγυρίσουν στον ‘τόπο του εγκλήματος’;» αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ο κ.Βερναρδάκης χαρακτηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σχέδιο του Κυρ. Μητσοτάκη, «εφιαλτικό για τους εργαζόμενους και τις μεσαίες τάξεις», αποτελεί δε, το πρόγραμμα της ΝΔ «ένα αναμάσημα νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων, συνισταμένη των οποίων είναι η αφαίρεση όσο γίνεται περισσότερων οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους».

Επιπλέον υποστηρίζει ότι «ο αυθόρμητος λόγος του Κυρ. Μητσοτάκη βρίθει από ρατσιστικά και ταξικά στερεότυπα», ενώ κατηγορεί τη σημερινή ΝΔ ότι έχει γίνει «μείγμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ακροδεξιάς λογικής και πολιτισμικής υποκουλτούρας, (που) δεν έχει σχέση με το κόμμα της κεντροδεξιάς, του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και του ‘μεσαίου χώρου’, όπως υπήρξε η ΝΔ μέχρι το 2010». Από την κριτική του υπουργού Επικρατείας, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ δεν διαφεύγει ούτε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας: «Αν είχαμε ακολουθήσει τη ‘γραμμή Στουρνάρα θα ήμασταν ακόμα σε Μνημόνιο». Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις παρατηρεί ότι την «ημέρα των εκλογών η ερώτηση μετατρέπεται στο «γιατί οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω».

Όμως ενώ «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών», εδώ έχουμε ξεπεράσει το δις και βαδίζουμε αισίως προς το εξάκις» αναφέρει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.