Βενιζέλος: «Ισότητα στα νέα μέσα»

Βενιζέλος: «Ισότητα στα νέα μέσα»

 

Οι έννοιες της συμμετοχής, της αντιπροσώπευσης και της νομιμοποίησης, αποκτούν διαφορετικό περιεχόμενο στο πλαίσιο της ψηφιακής δημοκρατίας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέδριο με αντικείμενο την Ψηφιακή Δημοκρατία.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ψηφιακή δημοκρατία είναι η συνάντηση των παραδοσιακών θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με την τεχνολογία, που επηρεάζει τη συγκρότηση του δημοσίου χώρου, μέσα από τη λειτουργία της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι όπως υπάρχουν ανισότητες στον παραδοσιακό δημόσιο χώρο, το ίδιο ισχύει και στον ψηφιακό δημόσιο χώρο, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν πολίτες που είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με τα μέσα της ψηφιακής δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως πρέπει να διασφαλιστεί η αρχή της ισότητας σε ό,τι αφορά την πρόσβαση και τη λειτουργία των νέων μέσων της ψηφιακής δημοκρατίας.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αν και δεν μπορούμε με τα θέματα μεθόδου να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του κράτους δικαίου και της πολιτικής αντιπροσώπευσης, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως εργαλεία προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ