Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν επιχειρεί οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα διά της πλαγίας οδού – Τι είπε για τα Πανεπιστήμια

«Η Τουρκία, ο Ερντογάν επιχειρεί πολύ έξυπνα οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα διά της πλαγίας οδού» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «στην Αλεξανδρούπολη ανοίγει πολυϊατρείο και όλοι οι μέτοχοι είναι Τούρκοι. Ο Ερντογάν επιχειρεί οικονομική διείσδυση διά της πλαγίας οδού στην Ελλάδα. Εγώ δεν μπορώ να το επιτρέψω αυτό: στην Θράκη τουρκικό Πανεπιστήμιο ή πολυϊατρείο στην Αλεξανδρούπολη».

Σχετικά με τα F-35 και τα F-16  ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι «φοβάμαι πως ο πρωθυπουργός έκανε ένα μεγάλο έγκλημα. Έδωσε άλλοθι στις ΗΠΑ – έψαχναν μια δικαιολογία. Υπέγραψε τη Διακήρυξη των Αθηνών με τον Ερντογάν. Η Ελλάδα θα παραλάβει το 2031 το πρώτο αεροσκάφος και η Τουρκία θα παραλαμβάνει από αύριο, μεθαύριο. Το θέμα είναι ότι θα παραλάβει και πυραύλους και δεν έχει επίσης ενημερώσει ο πρωθυπουργός πόσα θα πληρώσουμε. Πόσο σοβαρή είναι μια χώρα που δεν ξέρει τι όπλα θα πάρει, πόσα θα πάρει και τι θα πληρώσει. Και υπογράφει ο εχθρός να πάρει οπλικά συστήματα από το 2026 που μπορεί να σου κηρύξει και πόλεμο. Ήταν εγκληματικό λάθος η Διακήρυξη και η ελληνοτουρκική προσέγγιση» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο:

«Η Ελλάδα άνοιξε ορίζοντα στην Τουρκία να εξοπλίζεται μανιωδώς γιατί αυτό που κάναμε ήταν μεγάλο λάθος».

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε ότι «μας είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για αναστολή πληρωμής ρεύματος στους αγρότες στη βάση 5ετίας. Όμως, δεν ξέρω αν αυτό επιλύει ένα πρόβλημα που είναι χρόνιο γιατί άλλο αναστολή και άλλο διαγραφή. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του έκανε λάθος και είπε ότι τώρα θα εξετάσει τον Ειδικό Φόρο στα Καύσιμα. Αφού σωρεύτηκαν τα χρέη των αγροτών και χρεοκόπησε ο αγροτικός τομέας, έρχεται σήμερα να σκεφτεί αν θα μειώσει τον Ειδικό Φόρο.  Ξέρει ο πρωθυπουργός, ως ελαιοπαραγωγός και ο ίδιος, ότι όταν συσσωρεύεις χρέη στον αγροτικό τομέα και έχεις πρόβλημα με το ενεργειακό κλπ., στο τέλος χρεοκοπείς».

Σε άλλο σημείο ο κ. Βελόπουλος είπε ότι «μειώνονται τα βοσκοτόπια» και ότι οι κτηνοτρόφοι δεν θα μπορούν να ταΐσουν τα ζωντανά τους.

Για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υπογράμμισε ότι «αν ήθελαν τα κόμματα να λύσουν το ζήτημα της Παιδείας θα ξεκινούσαν από το βασικό: τέλος τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία. Να αφήσουμε τα Πανεπιστήμια να λειτουργούν όπως στο εξωτερικό. Ντρέπομαι όταν πηγαίνω στα Πανεπιστήμια. Πέρα από το θέαμα, αισθάνομαι μια αποκρουστικότητα επειδή τα παιδιά δεν έχουν καταλάβει ότι πάνε για να πάρουν γνώση όχι για να γίνουν κομματικά στελέχη. Να φύγουν τα κόμματα από μέσα και να γίνει σε βάθος τριετίας, τετραετίας συζήτηση εις βάθος. Η ελληνική Παιδεία παραπαίει.

Θέλει πολλή κουβέντα το θέμα των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Για παράδειγμα μπορεί η Τουρκία να ανοίξει πανεπιστήμιο στην Θράκη. Το έχουμε σκεφτεί αυτό;»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ