Βελόπουλος: Να αποκλείσουν οι αγρότες το Μέγαρο Μαξίμου

Παρέμβαση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο» πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τον πρωτογενή τομέα.

«Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός δίνει ένα δισεκατομμύριο στους αγρότες. Πιστεύει κανείς ότι θα λυθεί το πρόβλημα; Δεν λύνεται. Αυτό το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα έπρεπε από το 2019 να το οργανώσουμε σωστά. Δεν το κάναμε ποτέ. Γιατί δεν ρωτάτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τι ψήφισαν στην Ευρωβουλή για το διοξείδιο του άνθρακος (…), για να βάλουμε φωτοβολταϊκά στα χωράφια μας, κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για να πληρώσουμε πανάκριβο το ρεύμα και τα καύσιμά μας; Λοιπόν, όταν είσαι υπέρ της αγρανάπαυσης του αγροτικού τομέα που σημαίνει να μην καλλιεργούμε στα χωράφια μας τίποτα, δεν μπορείς να μιλάς σήμερα. Και αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει αγώνα για αυτά τα θέματα. Για το διοξείδιο του άνθρακα όλοι συμφωνούν για αυτό το πράγμα. Και οι εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Το χειρότερο δε, θα το πω τώρα. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν επέβαλε κυρώσεις … Ο Μακρόν στο ψήφισμα στο Νταβός, είπε ότι εμείς θα επιβάλουμε στην Ουκρανία δεσμεύσεις να μην μας στέλνει ομοειδή προϊόντα και η Ελλάδα εισάγει από την Τουρκία οποιοδήποτε προϊόν. Η Ελλάδα εισάγει από την Βουλγαρία γάλα το οποίο δεν ελέγχει ποτέ από πού έρχεται. Τα λέω όλα αυτά για να καταλάβει και ο τελευταίος αγρότης ότι το θέμα της ενέργειας και των καυσίμων έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Το είπε ο ίδιος στο Νταβός. Τι είπε; Ότι η Ελλάδα πλήρωσε 7 δισ. σε καύσιμα, φυσικό αέριο, ενώ μπορούσε να πληρώσει 1 δισ. Δηλαδή 6 δισ. που μπορούσαμε να δώσουμε στους αγρότες για να κάνουν παραγωγή πλούτου τα έδωσε στους ανθρώπους που πουλούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Αυτά είναι εγκληματικά λάθη», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως «εγώ περιμένω από τους αγρότες να καταλάβουν το αυτονόητο. Αν τους δώσει 200, 300, 400 εκατομμύρια τώρα δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να σχεδιάσουμε τον πρωτογενή μας τομέα. Μας θρέφει ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο μελισσοκόμος και ο αλιέας».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες εάν δεν ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε: «Εγώ λέω ότι πρέπει να κατέβουν γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και να μην αφήσουν τον πρωθυπουργό να βγει μέχρι να ακούσει τα αιτήματά τους και να υλοποιήσει τα σοβαρά αιτήματά τους για να πάει καλά ο πρωτογενής τομέας. Δεν μπορείς να κλείνεις τις εθνικές οδούς για πολλαπλούς λόγους, και για εθνικούς και οικονομικούς λόγους. Να ταλαιπωρείς τον κόσμο για να το βάλεις απέναντί σου θα είναι ένα λάθος».

Στην ερώτηση εάν ο Κυριάκος Βελόπουλος προτείνει οι αγρότες να αποκλείσουν το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος απάντησε «βεβαιότατα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ