Βελόπουλος για Ουκρανία: Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ισχύ του για να επιβάλει την άποψή του

«O Πούτιν χρησιμοποιεί την ισχύ του για να επιβάλει την άποψή του. Ο Πούτιν κατάφερε αυτήν τη Ρωσία, την διαλυμένη να την αναστήσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία στην στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ένα θέμα ευρωπαϊκό γίνεται πλανητικό. Ένα θέμα που αφορούσε μόνο στην Ευρώπη, αφορά και στην Αμερική. Αυτό είναι και το άσχημο για την Ευρώπη. Δυστυχώς με αυτήν την ιστορία φαίνεται ότι οι Αμερικανοί αδειάζουν στρατιωτικά τους Ουκρανούς. Δυστυχώς το διεθνές δίκαιο δεν υφίσταται. Δυστυχώς δεν υπάρχει στρατιωτικά η Ευρώπη. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία από το 1989 έως σήμερα έχει απολέσει ζωτικό χώρο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε αιματοχυσία» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Και συνέχισε: «Όποιος βαυκαλίζεται ότι η Ελλάδα θα λύσει το ουκρανικό, ή ότι οι Αμερικανοί στις αποφάσεις τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν την ελληνική φωνή κάνει λάθος. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να σχολιάζουν τα γεγονότα, πρέπει να δίνουν λύσεις. Αυτό το πρόβλημα της Ουκρανίας θα μετατοπιστεί στην ελληνική οικονομία. Θα έχουμε πανάκριβο φυσικό αέριο, πανάκριβο πετρέλαιο, θα έχουμε τεράστια ακρίβεια. Θα έχουμε φτώχεια και πείνα. Αυτό πρέπει να δει το ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Εμείς πρέπει να προειδοποιήσουμε τον ελληνικό λαό ότι τα επίχειρα της Ουκρανίας θα οδηγήσουν σε περαιτέρω φτώχεια».

«Από τώρα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κάποια πράγματα. Να κάνει εξορύξεις, για να έχει χρήματα και φυσικό αέριο ο ελληνικός λαός. Δεύτερον πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την πυρηνική ενέργεια. Το λέει και η Ευρώπη. Τρίτον πρέπει να ανοίξουν οι λιγνίτες. Τέταρτον να μην έχουμε καμία εμπλοκή σε αυτήν την ιστορία. Η άποψή μας είναι ότι ο επιτήδειος ουδέτερος κερδίζει συνήθως πιο πολλά από τον χρήσιμο ηλίθιο. Είναι μία ευκαιρία ο πρωθυπουργός να θέσει στην Ευρώπη το θέμα του αγωγού EastMed» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να ζυγίσουμε ποιο είναι το εθνικό μας συμφέρον. Σε αυτήν την ιστορία πρέπει να δούμε τι κερδίζουμε και τι χάνουμε. Και πρέπει να γίνει σοβαρή κουβέντα. Πρέπει ο πρωθυπουργός να μας πεις τι κερδίζουμε και τι χάνουμε με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Τα πάντα είναι οικονομία. Και αυτή η εισβολή είναι οικονομική» συμπλήρωσε.

Βελόπουλος: Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ισχύ του για να επιβάλει την άποψή του

«Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει Διεθνές Δίκαιο. Γιατί αν υπήρχε θα είχαν φύγει οι Τούρκοι από την Κύπρο, θα είχε τελειώσει η ιστορία με την Ίμβρο και την Τένεδο, θα είχαμε λύσει το πρόβλημά μας με την Τουρκία και πολλά άλλα. Το διεθνές Δίκαιο χρησιμοποιείται από τους ισχυρούς. Αυτό κάνει τώρα και ο Πούτιν. Χρησιμοποιεί την ισχύ του για να επιβάλει την άποψή του. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή» τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Κάθε εισβολή πρέπει να καταδικάζεται όταν σκοτώνονται αθώοι και άμαχοι. Εγώ επιδοκιμάζω την πολιτική του Πούτιν σε συγκεκριμένα πράγματα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πήρε μία χώρα κατεστραμμένη και την έκανε υπερδύναμη. Πήρε μία χώρα ρημαγμένη και καθυποταγμένη και την έκανε ανεξάρτητη. Και βέβαια θαυμάζω έναν τέτοιο ηγέτη. Είμαι της άποψης ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει έναν ηγέτη, ο οποίος για το εθνικό του συμφέρον συμπεριφέρεται όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Πούτιν κατάφερε αυτήν τη Ρωσία, την διαλυμένη να την αναστήσει. Πιστεύω ότι πρέπει να τον θαυμάζουμε γιατί έκανε τα πάντα για την πατρίδα του» κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ