Βελόπουλος: Δεν έχετε σχέδιο διαφυγής της ελληνικής μειονότητας από την Ουκρανία

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισε «λάθος τακτική» την επιλεκτική αναφορά στην αλληλεγγύη και την επίκληση του διεθνούς Δικαίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει σχέδιο διαφυγής της ελληνικής μειονότητας από την Ουκρανία.

«Το παιχνίδι δεν είναι όπως το βλέπουμε εμείς ή εσείς αλλά όπως το βλέπουν οι τρεις μεγάλοι παίκτες, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία. Δυστυχώς η Ευρώπη τώρα ετοιμάζεται γι’ αυτά που φωνάζαμε επί χρόνια», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Βελόπουλος και απηύθυνε το ερώτημα: «Είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός πως η Ρωσία δεν κινδυνεύει από κανένα. Και τότε τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ στα σύνορά της;». Η Ευρώπη δεν έχει δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε:

«Όταν ο Κωσταντίνος Καραμανλής είπε “Ανήκομεν εις την Δύση”, μιλούσε για μια Δύση που είχε να κάνει με τη Σοβιετική Ένωση. Με τον κομμουνισμό. Θυμάστε τι έκανε όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο. Αποχώρησε από το ΝΑΤΟ. Ο Κωσταντίνος Καραμανλής όμως είχε πει και κάτι άλλο για το οποίο η ΝΔ δεν τόλμησε. Είχε πει, κλαίγοντας, ότι η “Μακεδονία είναι ελληνική”.

Είπατε ότι ενδιαφέρεστε για την ελληνική μειονότητα. Δεν έχετε σχέδιο διαφυγής, οι άνθρωποι εκεί είναι αποκλεισμένοι. Μιλήσατε για αλληλεγγύη των δυτικών. Τι έκαναν όταν αρμένιζαν στο Καστελόριζο, στην Κρήτη το Ορούτς Ρέις και τα τουρκικά πλοία; Που ήταν η αλληλεγγύη τους;

Μιλήσατε για “τύμπανα του πολέμου” στην Ευρώπη. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί η Ουκρανία πρέπει να είναι στην Ευρώπη; Είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Βελόπουλος. Γιατί όταν γινόταν πριν μερικούς μήνες σφαγή των Αρμενίων από το Αζερμπαϊτζάν δεν είχε την ίδια αλληλεγγύη η Ευρώπη;

Η επιλεκτική αναφορά στην αλληλεγγύη και η επίκληση του διεθνούς δικαίου είναι μια λάθος τακτική. Εμείς είμαστε φίλοι των Ελλήνων και της Ελλάδος. Κανενός κράτους και καμιάς χώρας».

Ο πρωθυπουργός να επιλέξει «το λογικό κι όχι το λάθος»

Υπογράμμισε επίσης ότι «από το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε, να έχουν βάση στην Αλεξανδρούπολη οι ΗΠΑ» και πρόσθεσε ότι «η έλευση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη έγινε για να χτυπηθεί η Ρωσία. Δεν μπορείς να ποντάρεις μόνο στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε ότι η Ουκρανία δεν είναι χώρα φιλική προς την Ελλάδα.

«Θέλετε να κάνετε τη χώρα μας αδύναμη; Και να προστρέξουμε σε ποιους και γιατί; Τι κερδίζει η χώρα μας; Στην Ουκρανία επέστρεψε η βαρβαρότητα, η οποία έχει να κάνει με δεκαετίες συγκρούσεων. Άλλο να καταδικάζω κι άλλο να συνταυτίζομαι με αυτούς που επιχείρησαν τη δική τους εισβολή», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, τόνισε πως η Ρωσία και η Ουκρανία είναι τουρκόφιλες χώρες και η Ελλάδα θα έπρεπε να μείνει ουδέτερη. «Επιτέλους, εμείς οι Έλληνες πρέπει να κρίνουμε τα γεγονότα με δύο κριτήρια, τον ανθρωπισμό και το εθνικό μας συμφέρον. Και τα δύο υποδεικνύουν την αντίθεσή μας με αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο», είπε.

Κάλεσε, στη συνέχεια, τον πρωθυπουργό να επιλέξει «το λογικό κι όχι το λάθος». «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες και μετά όλα τα άλλα», κατέληξε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην δευτερολογία του, ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι θεωρεί «θλιβερό γεγονός ότι υπάρχει κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που εκφράζει τον θαυμασμό του στο πολιτικό μεγαλείο του Πούτιν».

«Δεν θα απαντήσω επί του προσωπικού, εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για τα όσα είπε», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και υποστήριξε ότι δέχεται προσωπικές επιθέσεις από διαδικτυακά μέσα και δημοσιογράφους προσκείμενους στη ΝΔ. «Εκφράζω βαθύτατα τη θλίψη μου για και την διάθεση του πρωθυπουργού να μην τιθασεύσει αυτές τις συμπεριφορές» συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα ήμουν ευγενέστατος με όλους και δεν έκανα καμία προσωπική αναφορά. Θα πω λοιπόν ευθέως στον πρωθυπουργό ότι εμείς θα του προκαλούμε με την σοβαρότητά μας και την επιχειρηματολογία μας σεβασμό».

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για την ουκρανική κρίση. «Καταδικάσαμε την εισβολή και είπαμε να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα και να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς. Είπαμε “ναι” στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας αλλά ταυτόχρονα και για την Κύπρο. Είπαμε ναι στην βοήθεια αλλά ανθρωπιστική. Όχι βόμβες, πυραύλους και ρουκέτες», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ