Βελόπουλος: «Δεν μπορώ να αντικαταστήσω την Ελληνίδα μάνα με δύο άνδρες» – Η αναφορά στις δηλώσεις του Λάκη Γαβαλά

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα (17/1) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τοποθετήθηκε για το ζήτημα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία, εκφράζοντας την αντίθεσή του και εστιάζοντας κυρίως σε ό, τι αφορά το θέμα των παιδιών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι: «Για μένα η Ελληνίδα μάνα είναι κάτι ιερό. Δεν μπορώ να συναινέσω η Ελληνίδα μάνα να γίνει εκκολαπτήριο ωαρίων και σπερματοζωαρίων. Δεν μπορώ να αντικαταστήσω λοιπόν την Ελληνίδα μάνα με δύο άνδρες. Δείτε το σαν εικόνα. Δεν μπορώ να αντικαταστήσω στο μυαλό το δικό μου την οικογένεια με δύο άνδρες. Δεν μπορώ».

Μάλιστα ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Λάκη Γαβαλά, οποίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σημείωσε ότι: «Έχει, αν θέλετε και υποκειμενικό στοιχείο εκφοράς του λόγου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάκης Γαβαλάς σε χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε την αντίθεσή του στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας: «Όταν είχα πάει στις προσφυγοπούλες στην Μυτιλήνη, έβλεπα πώς γραπώνονται στη μάνα τους τα παιδάκια, σας το λέω και ανατριχιάζω και πώς αντιμετωπίζουν τον μπαμπά. Κι εγώ είδα δύο παιδάκια εκεί και ήθελα να τα πάρω σπίτι αλλά το βράδυ είδα εφιάλτες ότι το παιδί τελικά χρειάζεται μάνα και πατέρα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και πες ότι χωρίζει ένα ομόφυλο ζευγάρι π.χ. στην επαρχία της Γαλλίας, θα πρέπει να ξέρει όλη η οικογένεια τι έχει συμβεί. Ξαφνικά που όλοι λέμε ότι θέλουμε παιδιά, με βρίσκει να τρελαίνομαι. Ας μπούμε στην κανονική οικογένεια πρώτα, να τη ρεγουλάρουμε και μετά να σκεφτούμε αν πρέπει να κάνουμε καινούργια παιδιά και με ποιους όρους. Εγώ παίρνω ένα σκυλί κατά παραγγελία και αισθάνομαι άσχημα, όχι να πάρω ένα παιδί κατά παραγγελία».
«Πρέπει να δούμε αυτή η παρένθετη μητέρα τι είναι. Ειδικά τώρα που ακούει κάθε μέρα και λέει: «Πω πω τι έκανα; Έκανα αυτή την χάρη, είχα ανάγκη αυτά τα χρήματα το έκανε τελικά και τώρα καταδικάζομαι». Τα παιδιά ευτυχώς ή δυστυχώς μεγαλώνουν μέσα από ένα ίντερνετ. Οπότε δε ξέρουμε ακριβώς τις συνθήκες που τους κάνει έτσι. Αφήστε τους νόμους, οι νόμοι είναι πολύ μετά. Έχουμε το θέμα της βιωσιμότητας, την εγκληματικότητα. Ας δούμε τι γίνεται με αυτά και μετά να δούμε με ποιον τρόπο θα αποκτήσουμε παιδιά και για ποιον λόγο τα αποκτούμε τα παιδιά τελικά», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ