Βελόπουλος: Ασέβεια προς τους πυρόπληκτους η αποχώρηση του Πρωθυπουργού πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης

Την έντονη αποδοκιμασία του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, εξαιτίας της προγραμματισμένης συνομιλίας που είχε με τον επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποχώρησε πριν τις δευτερολογίες των αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης, λέγοντας «πως αυτό είναι ασέβεια προς τους πυρόπληκτους, όχι προς τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς».

Σημείωσε ότι εφόσον η συζήτηση στην Βουλή είχε ανακοινωθεί πριν πολλές ημέρες, θα μπορούσε να είχε φροντίσει να έχει προγραμματίσει για αργότερα το τηλεφωνικό του ραντεβού με τον επίτροπο και πρόσθεσε πως «εάν έχουμε κώλυμα να μιλήσουμε στο Κοινοβούλιο, πώς θα σβήσουμε τις πυρκαγιές».

Χαρακτήρισε σοβαρή «αποκάλυψη» αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι έχει δεσμευτεί ο ίδιος για 200% αύξηση της ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς, όπως είπε, αυτό σημαίνει 200% περισσότερες ανεμογεννήτριες. Και αναρωτήθηκε: «Σε ποιους έχει δεσμευτεί, γιατί δεσμεύτηκε ούτε το πού θα τοποθετηθούν αυτές οι ανεμογεννήτριες; Και σηκώθηκε και έφυγε..».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέμεινε ότι οι ανεμογεννήτριες δεν αποτελούν πράσινη ενέργεια, σε αντίθεση, όπως είπε, «με την εξόρυξη φυσικού αερίου που είναι οικολογική εξόρυξη» και υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο, «κάποιοι να επιμένουν να βάλουμε ανεμογεννήτριες, που έχουν μέσα τοξικά απόβλητα, που χρειάζονται 1.000 τόνους τσιμέντου για να πακτωθούν και να επιλέγουν το φυσικό αέριο». Αυτό, είπε, «εγώ δεν το καταλαβαίνω» και ενημέρωσε ότι μπορεί να προσκομίσει όλες τις σχετικές έρευνες για αυτά που υποστηρίζει.

Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε, επίσης, τι σημαίνει αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι «κρατάει τον πρωθυπουργό ο Τσουβάλας και ο Κολοκούρης» και σημείωσε ότι «θα περίμενε από τον κ. Μητσοτάκη να πει ότι δεν τον κρατά κανείς.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε στα πρακτικά ένα dvd με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι «δεν γίνονται εξορύξεις» και ένα με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανού, που δήλωσε πως κληθήκαμε «να σβήσουμε μια φωτιά μόνη μας, χωρίς αεροπλάνα, ελικόπτερα και επίγεια πυροσβεστικά μέσα (…) που τα περισσότερα επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης» σχολιάζοντας πως «είτε ο κ. Σπανός είναι ανόητος ή βλαξ, που δεν το πιστεύω ή λέει ψέματα, ότι και εάν πάντως συμβαίνει, αυτό σημαίνει ότι κακώς τον επιλέξατε για περιφερειάρχη».

Εμείς, είπε ο κ. Βελόπουλος, ζητάμε από το 55% των Ελλήνων που έχουν απογοητευτεί από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει «να στηρίξουν άλλες πολιτικές, άλλες προτάσεις και δεν εννοώ να ψηφίσουν Ελληνική Λύση μόνο, καθώς εγώ δεν έχω τέτοια έπαρση και αλαζονεία. Να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα για να στείλουν ένα μήνυμα ότι τέρμα πια το ψέμα, η υποκρισία και η μισή αλήθεια εδώ μέσα».

Σχετικά με την αγορά πτητικών εναέριων μέσων, ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που μας κρατάει και δεν αγοράζουμε ιαπωνικά αεροσκάφη και πρέπει να αγοράσουμε μόνο αεροσκάφη από τον Καναδά. Ξέρουμε, είπε, πολύ καλά «τα βρώμικα παιχνίδια που γίνονται με τις προμήθειες και σταματώ εδώ και εάν θέλει ο κ. Χαρδαλιάς να του δώσω και τα στοιχεία». Επίσης, χαρακτήρισε ως πρόβλημα ότι «είμαστε στο ΝΑΤΟ και δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα αεροσκάφη εκτός των χωρών του ΝΑΤΟ». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας είπε ότι θα «μπορούσατε να έχετε ενοικιάσει πολλά περισσότερα αεροσκάφη, καθώς τα αεροσκάφη που έχουμε είναι 30 και 40 χρόνων».

Εμείς, είπε, «κάνουμε προτάσεις, ενώ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, συγκρούστηκαν εδώ για το ποιος έκανε το μικρότερο κακό. Εμείς θα αγωνιζόμαστε για το καλύτερο στην χώρα. Για το καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Σήμερα, ανέφερε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «μάλωσαν για το ποιος έκανε το 112, όπως πάμε σε λίγο εδώ μέσα θα χρειαστούμε το 166 για να μας πάρει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν εδώ, εγώ αυτά δεν τα καταλαβαίνω».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε πρόταση 65 σελίδων για την αντιπυρική προστασία της χώρας, λέγοντας πως «εμείς ήρθαμε εδώ και θα μείνουμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα» καθώς και την πρόταση του κόμματος για τα αιολικά πάρκα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ