Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Δύο ημέρες απουσίας δεν σημαίνουν μια διαδικασία ειρήνευσης του λόγου του κ. Ερντογάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Γεγονός είναι ότι τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έχουν μπει γερά στο τραπέζι του προεκλογικού κλίματος που καλλιεργείται σιγά σιγά στην Τουρκία. Αυτό δεν είναι κάτι που ευνοεί την ομαλότητα στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Δεν θα έλεγα ότι δύο μέρες απουσίας από τα μικρόφωνα μπορούν να σημάνουν μια διαδικασία ειρήνευσης του λόγου του κ. Ερντογάν» είπε αρχικά.

«Όσοι έλεγαν ότι θα τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος διαψεύστηκαν. Οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στα μέτωπα και τώρα με την ουκρανική αντεπίθεση φάνηκε ότι δεν έχουν τις δυνάμεις να υποστηρίξουν τα εδάφη που έχουν κατακτήσει. Μας κάνει απαισιόδοξους για το γρήγορο τέλος του πολέμου. Αυτά συνηγορούν στο ότι θα έχουμε μια μακρά πολεμική περίοδο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει αναπάντητη από την Ρωσία η αντεπίθεση της Ουκρανίας» περιέγραψε.

«Το βράδυ των εκλογών μιλάει ο λαός» σχολίασε ο υπουργός.  «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να υψώσει τους τόνους απέναντι στη ΝΔ και στον Πρωθυπουργό. Ήταν ατυχής, προσβλητική και επικίνδυνη η έκφραση που χρησιμοποίησε» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ