Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Δεν μπορεί η Τουρκία να παίζει με την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε για τα Rafale ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε αποφάσεις, οι οποίες χρόνιζαν. Χαρακτηριστικά, η υπόθεση του αεροσκάφους 4ης γενιάς απασχολεί τις κυβερνήσεις από το 2002, όταν είχε στείλει ο κ. Σημίτης επιστολή στην κ. Μέρκελ. Πέρασαν 20 χρόνια και χθες είδαμε τα πρώτα αεροσκάφη 4ης γενιάς να προσγειώνονται με ελληνικά χρώματα”.

“Ενισχύουν το αμυντικό αποτύπωμα της χώρας, τη δυνατότητά της να δρα με γεωπολιτικό αποτύπωμα στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, να μπορεί δηλαδή να προστατεύσει την ΑΟΖ και να επιχειρεί με επάρκεια στον αέρα και στη θάλασσα στο Αιγαίο” υπογράμμισε.

“Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν μπορεί η Τουρκία, να παίζει με την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Το έλαβε αυτό το μήνυμα η Άγκυρα, η οποία αντέδρασε με σπασμωδικό τρόπο απέναντι σε αυτές τις αγορές” τόνισε.

“Ο κ. Ροζάκης έχει υπηρετήσει στο ΥΠΕΞ, όταν υπηρέτησε δεν είδα η τότε κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτή τη στρατηγική και δεν τη συμμεριζόμαστε εμείς” ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ