Τζιτζικώστας: Η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε τακτικές προκλήσεων – Νέες δηλώσεις για την περιπέτεια στη Σμύρνη

Για την ακραία τουρκική πρόκληση εναντίον του μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», «στην Τουρκία γνώριζαν για την επίσκεψή μου μήνες πριν» ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε τακτικές προκλήσεων και το βαθύ κράτος της έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό».

Ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι «οι προβοκάτσιες έχουν γίνει δεύτερη φύση για την Άγκυρα».

Περιγράφοντας την περιπέτειά του στη Σμύρνη ο Περιφερειάρχης είπε ότι «έφτασα στο λιμάνι της Σμύρνης, προχθές γύρω στις 10 το πρωί. Κατά την έξοδό μου από το πλοίο κι αφού με υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές της Σμύρνης, εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης με σταμάτησαν και μου είπαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου για μένα στην Τουρκία».

«Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αιφνιδιάστηκαν ακόμη και οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής της Σμύρνης, καθώς ήταν πασιφανές ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν δεν μπορούν να σταθούν και δεν αξίζουν καν σχολιασμού», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως υποστήριξε  «θα πρέπει να προβληματιστεί και η Ε.Ε για τη στάση της».

Στη συνέχεια και ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι «επί 6-7 ώρες με υποχρέωσαν να περιμένω στο Α.Τ του Τελωνείου Σμύρνης μαζί με την πρόξενο της χώρας μας. Στο διάστημα αυτό επικοινώνησαν μαζί μου για να μου εκφράσουν τη συμπαράστασήτους οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης» και κατέληξε λέγοντας πως «από την πρώτη στιγμή αποφάσισα ότι δεν θα μείνω στην Τουρκία και θα επιστρέψω άμεσα στην Ελλάδα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ