Τουρκικά ΜΜΕ: Τα βάζουν με τον Ιμάμογλου για την στήριξη στον Τζιτζικώστα

Επίθεση στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εξαπέλυσε σήμερα η εφημερίδα Aksam, στην Τουρκία, καθώς είναι σαφές ότι η δήλωση του Τούρκου δημάρχου για την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Σμύρνη, δεν άρεσε καθόλου στην Άγκυρα.

Με τίτλο «Ο Ιμάμογλου υπερασπίστηκε Έλληνα προβοκάτορα», η Aksαμ γράφει: «Έλληνας περιφερειάρχης προκάλεσε το τεχνικό πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Τουρκία και ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν αυτός που τον υποστήριξε.»

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ελλάδας, έφτασε στη Σμύρνη με πλοίο για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM). Ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια των τελωνειακών διαδικασιών, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές,  λόγω της ομοιότητας του ονόματός με κάποιον στον οποίον δεν επιτρεπόταν η είσοδος στην Τουρκία.

Αφού λύθηκε το πρόβλημα της ομοιότητας του ονόματος, οι υπεύθυνοι είπαν στον Τζιτζικώστα ότι θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη. Ωστόσο, αν και το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε 15-20 λεπτά, ο Τζιτζικώστας μετέτρεψε το περιστατικό σε δράμα και είπε στις αρχές ότι δεν επιθυμούσε πλέον την είσοδο στην Τουρκία. Από την άλλη, ορισμένα ελληνικά ειδησεογραφικά sites προχώρησαν σε αβάσιμους ισχυρισμούς για την καθυστέρηση του Τζιτζικώστα, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ισχυρισμοί  για «προκλητική στάση» των  τουρκικών αρχών, εκ μέρους των ελληνικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων διαψεύστηκαν από την τουρκική πλευρά.

İMAMOĞLU: ΘΑ το ερευνήσω

Σε δήλωση στο ελληνικό Opentv, ο Πρόεδρος του CHP του İBB Ekrem İmamoğlu είπε: «Κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση για το περιστατικό που συνέβη σήμερα από τον φίλο μου Κώστα (Μπακογιάννη). Αφού μάθω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω και τους δύο, το κοινό και όλες οι βαλκανικές πόλεις αύριο», καταλήγει το δημοσίευμα της Aksam.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ