Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Η εξεταστική επιτροπή οδηγείται σε αδιέξοδο

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στη εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον RealFm 97,8 ότι «δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα, οι εξωγενείς παράγοντες που προκάλεσαν την κρίση είναι ενεργοί, όμως η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει σε μια πολιτική που δεν στοχεύει στη ρίζα του προβλήματος στην Ελλάδα -που είναι τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει στη ΔΕΘ ολοκληρωμένη αντιπρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε καταφατικά «στο πλαίσιο προτάσεων και παρεμβάσεων που έχουμε ήδη κάνει, θα υπάρξει μια συνολική αντιπρόταση για μια άλλη πολιτική, η οποία για να μην προκαταβάλω και όσα θα πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο θα σας πω ότι θα στοχεύει κατά κύριο λόγο στην παρέμβαση στο πεδίο της διαμόρφωσης των τιμών και όχι απλώς στο πεδίο των επιδοτήσεων της αισχροκέρδειας. Θα μιλήσουμε για περιορισμό των κερδών των εταιρειών παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας, για μηχανισμούς αποδέσμευσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο και φυσικά για την ανάγκη να υπάρχει δημόσιος πυλώνας που θα επιτρέπει στο κράτος να παρεμβαίνει στη διαμόρφωση των τιμών, πράγμα που απωλέσαμε λόγω της επιλογής της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ».

«Ο πληθωρισμός πλήττει κατά κύριο λόγο τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα» σχολίασε.

«Η εξεταστική επιτροπή οδηγείται σε αδιέξοδο αλλά ο τρόπος που γίνεται αυτό υπονομεύει ευθέως τις βάσεις του πολιτεύματος και τον χαρακτήρα του. Αυτός ο κίνδυνος πρέπει να επισημανθεί με κάθε τρόπο χωρίς υπερβολές, χωρίς φωνές» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ