Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολιτικό χυλό

«Πρωτοφανές, αλλά έχω επιφύλαξη κατά πόσο ήταν ορθά οργανωμένη και όχι πρόχειρη η διπλωματική ελληνική αποστολή. Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα αυτά όπως η επανένωση των Γλυπτών δεν είναι ζητήματα που πρέπει να αξιοποιούνται με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισαν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «αν ευσταθούσε αυτό που ακούγεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Κασσελάκη, δεν θα παίρναμε το ρίσκο να δημιουργήσουμε έναν νέο πολιτικό φορέα για να καλυφθεί ένα υπαρκτό κενό, ένα πολιτικό κενό, που υφίσταται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Οι λόγοι για τους οποίους φύγαμε ήταν αμιγώς πολιτικοί και αφορούν το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολιτικό χυλό αλλά και την μετάλλαξή του σε ένα κόμμα που λίγη σχέση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίσαμε υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα».

«Μιλάμε για βαθιές ιδεολογικές, στρατηγικές και πολιτικές διαφορές, που δεν μας επιτρέπουν να παραμείνουμε σε αυτόν τον χώρο» σημείωσε στη συνέχεια.

«Για μας η απόλυτη προτεραιότητα είναι να θέσουμε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το κοινωνικό ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε ότι αφορά στον νέο φορέα, η πρώτη κίνηση ήταν η συγκρότηση της ΚΟ που θα παρουσιάσουμε την Δευτέρα. Έχουν υπάρξει ενημερώσεις για τους ρόλους που θα αναλάβει ο καθένας. Νομίζω ότι είναι θετική εξέλιξη ότι ο Αλέξης Χαρίτσης αναλαμβάνει πρόεδρος της ΚΟ σε ένα νέο εγχείρημα με πολλές δυσκολίες. Αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσουμε για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους» σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Θέλουμε να έχουμε μια αυτόνομη, αριστερή, προοδευτική πολιτική παρουσία» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ