Τσίπρας:H Ελλάδα θα στείλει μήνυμα αλλαγής

Τσίπρας:H Ελλάδα θα στείλει μήνυμα αλλαγής 

 

Για μήνυμα ελπίδας που έστειλε η Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τα αποτελέσματα στη μεγαλύτερη περιφέρεια και στην πρωτεύουσα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Μπολόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν είπε επίσης ότι η Ελλάδα θα στείλει μήνυμα αλλαγής  την επόμενη Κυριακή στις Ευρωεκλογές.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική συγκέντρωση  του συνδυασμού «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», θα είναι μήνυμα ισχυρό και ηχηρό, “μήνυμα αξιοπρέπειας και συλλογικής αυτοπεποίθησης, για λογαριασμό όλων των λαών της Ευρώπης που υποφέρουν από τα προγράμματα λιτότητας”.

“Στις Ευρωεκλογές της Κυριακής ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας.Γιατί ο συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων που θα διαμορφωθεί από την ψήφο μας θα καθορίσει τη ζωή μας για πολλά χρόνια. Εάν δεν αλλάξει, δεν θα αλλάξουν ούτε οι ακραίες πολιτικές που, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν κάνει την Ευρώπη «σκοτεινή ήπειρο». Και η λιτότητα, από πείραμα, θα γίνει καθεστώς. Η Δημοκρατία, από ιστορική κατάκτηση, θα γίνει πειραματόζωο” επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σύνοδο των Καννών το 2011 λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Eurogroup, κ. Γιούνκερ συμμετείχαν “για να αντικαταστήσουν εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία με μη εκλεγμένους τεχνοκράτες τραπεζίτες, πιστούς στη λιτότητα”. Και, ενώ, όπως είπε, την περασμένη Πέμπτη στο debate που διοργάνωσε η Eurovision στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του,  “εκείνος προτίμησε τη σιωπή του ενόχου”.

“Αυτήν την Ευρώπη θέλουμε; Αυτήν την πολιτική και αυτούς τους πολιτικούς θα εγκρίνουμε με την ψήφο μας στην κάλπη της Κυριακής; Θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Μακιαβέλι; Ή θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Διαφωτισμού και του Γκράμσι;” συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το δίλημμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο: Ναι ή όχι στη λιτότητα. “Στο ξεκάθαρο διακύβευμα των εκλογών : Με ποιά Ευρώπη ; Της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ. Η μόνη απάντηση που φοβάται η κυρία Μέρκελ. Η μόνη απάντηση που φοβάται το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς” είπε.

 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευρωπαϊκό New Deal: “Μας ρωτάνε πολλοί : υπάρχει εναλλακτική λύση για την Ευρώπη ; Η απάντησή μας είναι: Ναι υπάρχει. Και η εναλλακτική λύση είναι ένα “ευρωπαϊκό New Deal”. Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην παιδεία, την έρευνα και την τεχνολογία, στο περιβάλλον, στην κοινωνική οικονομία, στα δίκτυα και τις υποδομές. «Ευρωπαϊκό New Deal», άμεσος απεγκλωβισμός από τη λιτότητα και «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Χρέους» για την επίλυση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης, είναι οι τρεις προϋποθέσεις για να βαδίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο δρόμο της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης”. 

 

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η “διαχείριση της κρίσης από τους τρεις σωματοφύλακες του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη: από τους συντηρητικούς, τους φιλελεύθερους και τους σοσιαλδημοκράτες, επανέφερε στην Ευρώπη το φάντασμα του νεοναζισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας”.

“Στη δημοκρατική Ευρώπη δεν υπάρχει κανένας χώρος για τη Χρυσή Αυγή, τη Φόρτσα Νουόβα ή την Κάζα Πάουντ. Δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό” είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή φωτο:bologna.repubblica.it

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.