Τσίπρας: Τι είπε για τις δηλώσεις Τζανακόπουλου και τα περί “εκκαθαρίσεων” στο Δημόσιο

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τα περί “εκκαθαρίσεων” στο Δημόσιο τοποθετήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “υπήρξε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης” και πρόσθεσε ότι “πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός πολίτης, είτε ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΝΔ που να μην συμφωνεί με αυτό που είπε ο Τζανακόπουλος”.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, “ο Τζανακόπουλος μίλησε για τις εστίες διαφθοράς που υπάρχουν μέσα στη Δημόσια Διοίκηση. Ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε και εγώ δεν λέω ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απευθύνομαι και στη σημερινή κυβέρνηση, να κάτσουμε μαζί και να ξηλώσουμε τις εστίες διαφθοράς και παραεξουσίας που υπάρχουν μέσα στη Δημόσια Διοίκηση”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας “δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχει παραδικαστικό στον χώρο της Δικαιοσύνης ή διαπλοκή της νύχτας και επίορκοι αστυνομικοί μέσα στην Αστυνομία; Ή μήπως δεν ξέρω εγώ τι τράβηξα ως Πρωθυπουργός που υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν πρώτα με την τρόικα και μετά μαζί μου”.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο είχε κάνει κεντρικό θέμα το θέμα των μετακλητών. Τελικά τους πολλαπλασίασε σε σχέση με αυτούς που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη υποτίθεται του επιτελικού κράτους, το οποίο έχει γίνει επιτελικό γιουρούσι. Έφτιαξε νόμο για να αυξήσει τον μισθό τους γιατί δεν ήταν ικανοποιητικός και νόμο για να μπορούν να απασχολούνται και με λιγότερα προσόντα όσον αφορά στο πτυχίο. Και όταν είπαμε στον Βορίδη “τι είναι αυτό” απάντησε “τους ξένους θα πάρουμε;”. Όχι σε εμάς λοιπόν κριτική για κομματικό κράτος”.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ΄”λάθη κάναμε κι εμείς, αλλά από εδώ και στο εξής μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα; Η Δημόσια Διοίκηση παρουσιάζει πολλά προβλήματα, πάσχει, είναι ασθενής και πρέπει να βρούμε τον τρόπο μέσα από τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη λογοδοσία να βρεθεί λύση”.

Στην επισήμανση αρκεί να μην δημιουργείται η αίσθηση ότι όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι “αυτό είναι μια προπαγάνδα που δεν την πιστεύουν ούτε αυτοί που τη λένε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ