Τσίπρας: Άνοιξε η πλατφόρμα για το AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε – Τι είπε για τα μέτρα

“Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά” είπε στην αρχή της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι “το βασικό είναι να ξεκινήσουμε από τη διαπίστωση και μετά να δούμε τις ευθύνες. Δεν έχει βγει μια φορά ο Πρωθυπουργός να μας πει ότι δεν πάμε καλά. Αν δεν έχουμε διαπιστώσει το αυτονόητο και διαφωνούμε πάνω στις στατιστικές, τα νούμερα και την πραγματικότητα τι θα γίνει”.

Όπως δήλωσε, όλη αυτήν την περίοδο, όπως μπαίνουμε έτσι βγαίνουμε από το lockdown, και πως όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση “λειτούργησε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με τις εστίες υπερμετάδοσης ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του lockdown”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δεύτερο εξάμηνο έχουμε 10.000 νεκρούς και με το πιο μακροχρόνιο lockdown, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «μακάβριες συγκρίσεις» με άλλες χώρες, για να σχολιάσει: “Να βγούμε, λοιπόν, να πούμε πώς έχουν τα πράγματα, να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα και μετά να πούμε τι έφταιξε. Αν δεν είμαστε καν στο σημείο να πούμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, κάτι δεν πάει καλά…”.

“Η αντιπαράθεση η πολιτική είναι άλλο πράγμα από το αν θα κάνω το εμβόλιο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση έδωσε συναίνεση, αν εξαιρέσεις την “Ελληνική Λύση”. Δώσαμε μάχη να πεισθεί ο κόσμος για τον εμβολιασμό. Τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση” συμπλήρωσε.

“Το ποσοστό του εμβολιασμού δυστυχώς είναι πολύ χαμηλό, κοντά στο 8%. Εμβολιάστηκα πρώτος. Άνοιξε επιτέλους η πλατφόρμα για να ξεστοκάρουμε, έστω με AstraZeneca για τους 30-39. Θα πω ότι δυστυχώς δεν είχαμε την επάρκεια για να μπορέσει να εμβολιαστεί γρήγορα ο κόσμος. Δημιουργήθηκε ένα αρνητικό κλίμα για το συγκεκριμένο εμβόλιο, υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca και να δημιουργείται θέμα μόνο στην ΕΕ. Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι τα εμβόλια του αδενοϊού έχουν κάποιες πιθανότητες να αντιδράσει ο οργανισμός όπως σε όλα τα εμβόλια. Οι θρομβώσεις αντιμετωπίζονται, ο κορονοϊός δεν αντιμετωπίζεται. Να σταματήσουμε να στοχοποιούμε τους νέους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό” περιέγραψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ