Τσίπρας: Στόχος μας η ευρύτερη ανάπτυξη των ελληνο-τουρκικών σχέσεων

«Εφαλτήριο για σημαντική περαιτέρω ώθηση των ελληνο-τουρκικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων είναι η σφυρηλάτηση των σχέσεων εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σμύρνη.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο παράγοντας αυτός συνιστά προϋπόθεση για την άνθηση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και πρόσθεσε ότι η συστηματοποίηση των διμερών επαφών σε όλα τα επίπεδα, συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση με κορυφαίο επίπεδο το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Στόχος μας, είπε ο Πρωθυπουργός, είναι η ευρύτερη ανάπτυξη των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Για την ευόδωση αυτού του στόχου, οι δύο κυβερνήσεις θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σταθερά.

Οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών μας, έχουν προ πολλού αποδείξει, μέσα από την εντατικοποίηση των επαφών τους, ότι η αξία της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας υπερβαίνει τις όποιες δυσμενείς συγκυρίες, αντιλήψεις ισχύος και πολιτικές παραμέτρους, είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι είμαστε αρωγοί στην ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα στις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών μας και στην καλλιέργεια επιχειρηματικών συνεργειών, που θα σφυρηλατήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας, οι οποίες θα διαμορφώσουν ένα περιβάλλον ευνοϊκό και φιλικό για τους επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένους.

Υποστηρίζουμε, τόνισε, τις επενδύσεις σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας με νέους νόμους, διευρύνουμε τις συνεργασίες σε παραδοσιακούς και νέους κλάδους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Παράξενο να απονέμεται σε έναν αριστερό ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα πολιτικής οικονομίας

 

Τσίπρας και Νταβούτογλου έφαγαν κουλούρι στη Σμύρνη – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ