Τσίπρας: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την ΚΥΑ για επιβολή δωματίων καραντίνας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επέκρινε την κυβέρνηση ότι αντιμετώπισε την επανεκκίνηση του τουρισμού «με προχειρότητα και ανευθυνότητα» και έκανε λόγο για «παλινωδίες» του υπουργού Τουρισμού. Χάρη Θεοχάρη. “Ο τουρισμός δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι εθνικό θέμα και πρέπει η κρίση αυτή να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, όχι με προχειρότητα, η οικονομική και θεσμική στήριξη να γίνει με σχεδιασμό, σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του κλάδους” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε τις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του τουρισμού και ζήτησε η κυβέρνηση να πάρει πίσω την ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομίας, Τουρισμού, Υγείας που προβλέπει, όπως είπε, «δωμάτια καραντίνας σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, σε κάθε τουριστική μονάδα ξεχωριστά και συγκεκριμένα για κάθε 10 δωμάτια ένα, έως 50 δωμάτια δύο και το 3% για πάνω από 50 δωμάτια». Μίλησε για «άλλη μια απόφαση που μπορεί να αποβεί καταστροφική», προσθέτοντας ότι πρέπει να την πάρει πίσω η κυβέρνηση και να προστανατολιστεί σε ξεχωριστές μονάδες για περιπτώσεις καραντίνας αν χρειαστεί.

«Δεν σας κρύβω ότι κι εμάς μας απασχολεί η ΚΥΑ», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος. Πρόσθεσε ότι ο ΣΕΤΕ ρωτήθηκε και κατέθεσε την άποψη ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να είναι «δυνητικό» και «επουδενί υποχρεωτικό. Γιατί όταν μιλάς για καταλύματα και ξενοδοχεία, μιλάς από το πολύ μικρό, το οικογενειακό των 10 δωματίων μέχρι την πολύ μεγάλη μονάδα των χιλιάδων δωματίων. Θεωρώ ότι θα αλλάξει αυτή απόφαση» ανέφερε, εξηγώντας ότι τέτοια απόφαση «θα λειτουργήσει αποτρεπτικά να μην ανοίξουν επιχειρήσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ