Τσίπρας: Η Ευρώπη συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και τα κλειστά σύνορα

“Η Ελλάδα παλεύει να επιστρέψει η Ευρώπη στον ορθό λόγο, στην ορθή λογική” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

Επισήμανε ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος συνειδητοποιεί ότι ορισμένες επιλογές, όπως οι στρατιωτικές επεμβάσεις, δεν έχουν πλέον επιπτώσεις μόνο στα κράτη της Μ. Ανατολής, αλλά επηρεάζουν την ίδια την καρδιά της Ευρώπης. Είπε ότι η Ευρώπη συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και τα κλειστά σύνορα, προσθέτοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη θα οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι ο λόγος περί “κυριαρχίας” αφορά τους πρόσφυγες, αλλά δεν αφορά την λιτότητα, ενώ τόνισε ότι η πολιτική των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες είναι εκτός του πλαισίου της Συνθήκης της Γενεύης.

Υπογράμμισε ότι με την στάση της Ελλάδας στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, η χώρα κατάφερε να μην απομονωθεί, αλλά και να θέσει τέρμα σε κάθε συζήτηση για την Συνθήκη Σένγκεν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή η συζήτηση περί εξόδου ή διάλυσης της Συνθήκης Σένγκεν αποσκοπούσε στην συγκάλυψη προειλημμένων αποφάσεων, προσθέτοντας ότι με την στάση μας “πήραμε το ψωμί από το στόμα” εκείνων, όπως το ΕΛΚ που ήθελαν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και εκείνων των ομοϊδεατών τους στο εσωτερικό που ήθελαν να ρίξουν τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, (ευρισκόμενοι) και σε πλήρη σύμπνοια με τα ΜΜΕ της διαπλοκής “που παίζουν τα ρέστα τους ενόψει της αξιολόγησης”. “Θα διαψευστούν ακόμα μια φορά” είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτής ΝΔ: Ο Τσίπρας αλλοιώνει τον πληθυσμό της Ελλάδας

Γεροβασίλη: Ο αγώνας για διαφάνεια στα ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους

Βούτσης: Η ευθύνη του ΔΝΤ για την καθυστέρηση της αξιολόγησης είναι τεράστια

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.