Τσίπρας για τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: Είναι θέμα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Του Θάνου Αθανασίου

Αποστολή στο Σίμπιου, Ρουμανία

“Πρώτα η διπλωματία”, δηλώνει για το θέμα των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα προσερχόμενος στη Σύνοδο του Σίμπιου, απαντώντας στο ερώτημα του ΚΥΠΕ για το θέμα δήλωσε πως “αποτελεί θέμα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και τόνισε ότι θα το θέσει μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στους 27.

Κληθείς να διευκρινίσει αν πρέπει να αναμένουμε “κυρώσεις ή διπλωματία”, απάντησε: “Πρώτα η διπλωματία”.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε για την υποψηφιότητα Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν λέγοντας: “Θέλουμε έναν Πρόεδρο που θα προωθεί την αλληλεγγύη και θα είναι κατά του νεοφιλελευθερισμού. Κι αυτός δεν είναι ο Βέμπερ”.

“Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ιδέες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι έναν πρόεδρο που θα προάγει την αλληλεγγύη την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό. Αυτός ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ”, είπε συγκεκριμένα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.