Τσίπρας για Θράκη: Δημιουργείται θεσμικό και εθνικό ζήτημα – Εργαλειοποιείται η ΕΥΠ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε εκτάκτως με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θεσμική και πατριωτική υποχρέωση να επισκεφθώ τον κ. Σαρμά για να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη. Γι’ αυτό εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Μια πρακτική που διχάζει την κοινωνία και πολώνει και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους» δήλωσε εξερχόμενος ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για την ΕΥΠ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που εργαλοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό «για τις πρακτικές στοχοποίησης και των ωμό εκβιασμό εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας δημιουργώντας ένταση στην ευαίσθητη περιοχή και σε μια ευαίσθητη χρονικά περίοδο καθώς υπάρχει προεκλογική εκστρατεία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ