Τσιάρας στον Realfm 97,8: Το να αποκλείονται φοιτητές από τις εξετάσεις ή να προπηλακίζονται δημιουργεί ζήτημα νομιμότητας

Για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο Κώστας Τσιάρας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις και στις περιπτώσεις που φοιτητές διακόπτουν ακόμη και τα τηλεμαθήματα σε ΑΕΙ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι πρόκειται για αδιανόητες διαδικασίες και πρόσθεσε ότι «είναι έξω από τη λογική της Δημοκρατίας είτε να αποκλείονται φοιτητές που θέλουν να συμμετέχουν στην εξεταστική περίοδο είτε να κλείνονται δρόμοι λόγω κινητοποιήσεων. Υπάρχει μια ειλημμένη απόφαση από την Σύνοδο των Πρυτάνεων και ακόμη και τα Πανεπιστήμια που προφασίζονται αδυναμία, πρέπει να βρεθούν αντιμέτωπα με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, άρα τέτοιου είδους δικαιολογίες δεν μπορούν να υπάρχουν. Το να αποκλείονται ή να προπηλακίζονται παιδιά που θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις δημιουργεί ζήτημα νομιμότητας».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, υποστήριξε ότι «είναι ένα ευαίσθητο θέμα που δημιουργεί μεγάλη αντίθεση στην κοινωνία και κατά την άποψή μου χρειάζεται να εξηγηθεί ακόμη περισσότερο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δικές της αξιακές «αναφορές». Πρόκειται για ζήτημα που μπορεί στον τρέχοντα χρόνο να δημιουργεί μεγάλη ένταση, σε έναν δεύτερο όμως χρόνο τέτοιου είδους ζητήματα δείχνουν ότι η κοινωνία είναι αναγκασμένη να κάνει βήματα προς κάποιες κατευθύνσεις και τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη εδώ των παιδιών».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «παιδιά ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορούν να μείνουν χωρίς δικαιώματα και απροστάτευτα. Ο καθένας με τη δική του σκέψη και άποψη θα έρθει στη Βουλή για να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει».

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Τσιάρας δήλωσε ότι «κανείς  δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την πορεία της αγροτικής ενασχόλησης και να δώσει πραγματικές δυνατότητες στον αγροτικό κόσμο της χώρας. Πριν από το 2019 ο αγροτικός κόσμος και η ενασχόληση είχαν αφεθεί στη μοίρα τους. Αντίθετα τα τελευταία χρόνια και με τη μείωση της φορολογίας και με την ενίσχυση δώσαμε την ευκαιρία στους αγρότες να αισθανθούν ότι δίπλα τους βρίσκεται μια κυβέρνηση που τους σκέφτεται και τους υποστηρίζει».

Για τους αγρότες της Θεσσαλίας είπε ότι «αν λάβει κανείς υπόψη το μέγεθος της ζημιάς όλα λειτουργούν με μια ταχύτητα που ποτέ δεν υπήρχε στην ελληνική Πολιτεία».

Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι «είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να αναδιοργανώσουμε το παραγωγικό μοντέλο, ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε τις γενικότερες εξελίξεις για να μπορεί ο αγροτικός τομέας να έχει παρόν και μέλλον. Είναι μια ευρεία συζήτηση αυτή που εξαρτάται και από την ΚΑΠ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουν  γίνει τεράστια βήματα, ο πρωθυπουργός έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον με μέτρα και θα δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για να λήξει η «αντιδικία» με τους αγρότες.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ